Foto GaleriGündemKorona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

7 / 8 Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış
21 Ekim 2020 - 17:08

VAKALARDAKİ ARTIŞLAR, ARTAN TESTLERİN SONUCU

ABD'de corona virüs vakaları artarken, Trump sık sık ani artışların yalnızca daha fazla kişinin test edilmesinin sonucu olduğunu iddia etti. "Test olmazsa neredeyse hiç vaka göstermezdik" şeklinde bir tweet attı ve röportajlarda sayıların artmış gibi görünmesinin nedeninin testlerin artması olduğunu söyledi. 

NEDEN YANLIŞ? 

Bu senaryo doğru olsaydı, pozitif testlerin yüzdesinin zamanla azalması beklenirdi. Ancak sayısız analiz bunun tersini gösterdi. Geçtiğimiz yaz büyük salgınların görüldüğü ABD’nin biçok eyaletinde (Arizona, Texas ve Florida) pozitif test oranı arttı ve salgınlarını kontrol eden eyaletlerde (New York ) azaldı. Buna ek olarak, hastaneye yatışlar ve ölümler vakalarla birlikte artarak, pozitif testlerdeki ulusal artışın vakalarda gerçek bir artışı yansıttığına dair daha fazla kanıt sağladı. 

İNSANLAR NEDEN İNANIYOR? 

Salgının başlarında dünyada ciddi bir test sıkıntısı vardı ve kullanılabilirlikleri arttı. Test sayısı fazlalaşınca vaka sayıda yükseldi, ancak bu durum salgının ölümcül etkisinin azaldığı anlamına gelmiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster