Foto GaleriGündemKorona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

5 / 8 Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış
21 Ekim 2020 - 17:08

VİRÜSÜN YAYILMASINA İZİN VERİLİRSE SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI HASTALIĞA KARŞI KORUMA SAĞLAYACAKTIR

Pandeminin başlarında, İngiltere ve İsveç, sürü bağışıklığına ulaşana kadar popülasyonlarında korona virüsün dolaşmasına izin vermeyi planladıklarını açıkladı. İngiltere daha sonra geri adım attı, ancak İsveç sürü bağışıklığı stratejisini uygulamayı sürdürüyor.

NEDEN YANLIŞ?

Bu yaklaşımın temel bir kusuru var: Uzmanlar, sürü bağışıklığının mümkün olması için insanların yaklaşık yüzde 60 ile 70'inin Covid-19’a yakalanması gerektiğini tahmin ediyor. Hastalığın yüksek ölüm oranı göz önüne alındığında, birçok insanı enfekte olamasına izin vermek milyonlarca ölüme yol açabilir. Uzmanlar, bu nedenle en az 50 milyon insanın öldüğü düşünülen 1918 İspanyol gribi salgını sırasında yaşanan olayın tekrar edebileceği konusunda uyarıyor. Bununla birlikte, İngiltere’nin Covid-19 ölüm oranı dünyanın en yüksekleri arasında yer alıyor. İsveç’te ise komşu ülkelere göre önemli ölçüde daha fazla ölüm yaşandı ve kapatılmamasına rağmen ekonomisi zarar gördü.

İNSANLAR NEDEN İNANIYOR?

İnsanlar, korona virüsün aşısı bulunmadan önce normal hayata geri dönmek istiyorlar ve sürü bağışıklığı bunun tek yolu olarak görülüyor. Bazı kişiler sosyal medyada, dünyanın bazı ülkelerinde sürü bağışıklığına çoktan ulaşılmış olabileceğini öne sürüdü. Ancak, son zamanlarda yapılan popülasyona dayalı antikor çalışmaları, salgından en çok etkilenen bölgelerin bile bu eşikten uzak olduğunu gösterdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster