Foto GaleriGündemKorona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

3 / 8 Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış
21 Ekim 2020 - 17:08

KORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN MASKE TAKMAYA GEREK YOK

Dünya genelinde halk sağlığı otoriteleri arasında maskelerin corona virüsün bulaşmasını engellediğine dair güçlü bir fikir birliği olmasına rağmen, Covid-19’a yakalanan ABD Başkanı da dahil olmak üzere birçok kişi maske takmayı daha önce reddetti. Georgia Valisi Brian Kemp, şehir yönetimlerinin maske uygulamalarını yasaklamasını öngören bir idari emir imzalayacak kadar ileri gitti. Ancak, corona virüs vakaları yaz aylarında ABD'de hızla artarken, maskenin zorunlu olduğu Asya ülkelerinde vaka ve ölü sayıları düşmeye başladı.

NEDEN YANLIŞ? 

Maskelerin, hastalığın başkalarına yayılmasını önlemek için etkili bir araç olduğu uzun zamandır biliniyor. Lancet'te yayınlanan yeni bir analiz, 170'den fazla çalışmaya baktı ve yüz maskelerinin Covid-19 enfeksiyonunu önleyebileceğini buldu. İnsanların semptom geliştirmeden de Covid-19 ile enfekte olabileceği ve virüsü etrafına yayabileceği bir çok kez kanıtlandı. Bu nedenle asemptomatik kişilerin de virüsü yaymasını önlemek için herkesin maske takması gerekiyor. 

İNSANLAR NEDEN BUNA İNANIYOR? 

CDC ve DSÖ'nün maskeler hakkında yayımladığı ilk kılavuz kafa karıştırıcı ve tutarsızdı ve bir semptomu olmadıkça insanların maske takmasına gerek olmadığını savunuyordu. Ancak maske takmak Türkiye dahil, dünyanın pekçok ülkesinde virüsten korunmak için herkesin takması gerekn bir araç olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster