Foto GaleriGündemKorona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

2 / 8 Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış
21 Ekim 2020 - 17:08

KORONA VİRÜS, GRİPTEN DAHA TEHLİKELİ DEĞİL

Pandeminin başlangıcından bu yana Trump, Covid-19’un mevsimsel gripten daha tehlikeli olmadığını söyleyerek hastalığın ciddiyeti hakkında yanlış beyanlarda bulundu. Ancak, ABD Başkanı gazeteci Bob Woodward'a, Şubat ayı başlarında ve Mart sonlarında kaydedilen röportajlarında Covid-19'un gripten daha ölümcül olduğunu bildiğini ve halk tarafındaki endişeyi azaltmak için yalan söylediğini itiraf etti.

NEDEN YANLIŞ? 

Yeni tip corona virüsün kesin enfeksiyon ölüm oranı şu an için bilinmiyor. Ancak, bilim insanalrı bunun gripinkinden çok daha yüksek olduğuna inanıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), influenza nedeniyle ülkede yılda yaklaşık 12 bin ile 61 bin ölüm meydana geldiğini açıkladı. Buna karşılık Covid-19, Ekim ortası itibarıyla ABD’de 220 bini aşkın ölüme neden oldu. Bununla birlikte, çoğu insan aşılama veya önceki enfeksiyon nedeniyle gribe karşı kısmi bağışıklığa sahip, oysa dünyanın çoğu Covid-19’a karşı aşlılanmadı ve yeterince bağışıklık sağlanmadı. 

İNSANLAR NEDEN İNANIYOR? 

Çünkü, insanların güvenerek seçtiği liderler bunu söyleyip duruyor. Trump, Covid-19’un gripten daha kötü olmadığına dair sürekli yanlış iddialarına ek olarak, daha önce Covid-19'dan ölenlerin sayısının daabartıldığını söyledi. Aslında, Covid-19'dan bildirilen ölümler muhtemelen eksik sayılıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster