Foto GaleriGündemKorona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

1 / 8 Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış
21 Ekim 2020 - 17:08

Küresel salgının başlangıcından bu yana yeni tip korona virüsün Çin’deki bir laboratuvarda üretildiği, Bill Gates’in insanlara çip takmak için pandemiyi başlattığı ve maske takmanın işe yaramadığı gibi birçok asılsız iddia öne sürüldü ve hala binlerce insan bu komplo teorilerine şaşırtıcı bir şekilde inanmaya devam ediyor.

İşte korona virüsle ilgili yaygın olarak inanılan 8 yanlış...

KORONA VİRÜS ÇİN'DEKİ BİR LABORATUVARDA YAPILDI

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi geçen yılık Aralık ayında Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentindeki bir hayvan pazarında ortaya çıktı. Bu nedenle ABD Başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere bir çok insan, ellerinde hiçbir kanıt olmamasına rağmen, virüsün Wuhan’daki bir laboratuvarda başladığını iddia etti. Bazı komplo teorisyenleri ise virüsün bir biyolojik silah olarak tasarlandığına inanıyor.

NEDEN YANLIŞ? 

ABD’li istihbarat teşkilatları, "İstihbarat Topluluğu, corona virüsün insan yapımı veya genetiği değiştirilmiş olmadığına dair geniş bilimsel fikir birliğine uyuyor” açıklamasını yaparak virüsün bir laboratuvarda tasarlandığı olasılığını kategorik olarak reddetti. Bununla birlikte, yarasa korona virüslerini inceleyen ve laboratuvarının Kovid-19’un kaynağı olduğu öne sürülen Çinli virolog Shi Zhengli, virüsün genetik yapısını ekibinin yarasa mağaralarından örneklediği diğer korona virüslerle karşılaştırdı ve hiçbiriyle eşleşmediğini buldu. Öte yandan Çin, virüsün nasıl ortaya çıktığına dair bağımsız ve uluslararası bir araştırma çağrısına yanıt olarak, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) ülkeye davet etti. 

İNSANLAR NEDEN İNANIYOR? 

İnsanlar, Kovid-19'un yol açtığı muazzam acı ve ekonomik çöküntüler için bir günah keçisi arıyor ve ABD’nin ticari rakibi Çin kolay bir hedef. Ayrıca Çin’in kapalı bir toplum olması ve ülkede yaşananların uluslararası basın tarafından kolayca öğrenilememesi onun suçlamaların merkezine oturmasını kolaylaştırıyor. Öte yandan, daha önce bazı patojenlerin yanlışlıkla laboratuvarda salınması meydana geldi. Birçok bilim insanı bu olasılığın düşük olduğunu söylese de, bazı insanlar bunun Çin'in kasıtlı olarak virüsü dünyaya yaymak için tasarladığı için yeterli meşruiyet sağladığını düşünüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster