Foto GaleriSeyahatKış tatili yapmak isteyenler için en iyi yurt dışı rotaları

Kış tatili yapmak isteyenler için en iyi yurt dışı rotaları

4 / 7 Kış tatili yapmak isteyenler için en iyi yurt dışı rotaları
15 Kasım 2022 - 14:22

Córdoba / Endülüs

Kültür tatilini sevenler, dünyanın kültür miraslarının peşine düşenler için kış aylarında gidilebilecek en güzel yerlerden bir tanesi Córdoba. Akdeniz ikliminin etkisindeki bu minik şehir yazları aşırı sıcak olduğundan, kışları çok daha rahat gezilebiliyor.

Romalılar tarafından kurulan, daha sonra Arapların eline geçen ve Avrupa’da İslam medeniyetinin en yüksek noktaya ulaştığı yer olan Córdoba, farklı kültürlerin etkisinde kalması sonucunda oldukça zengin bir kültür mirasına nail olmuş, şanslı bir Endülüs şehri. Farklı dönemlerin izlerinin aynı anda görülebilmesi Córdoba’yı tam bir mimari cennet haline getiriyor. Dünya kültür mirası olarak önemle korunan La Mezquita yani bizim bildiğimiz adıyla Kurtuba Camii ve daracık sokaklarıyla zamanda yolculuk yapmışsınız gibi hissetmenizi sağlayan Yahudi Mahallesi Córdoba’dayken görmeden geçmemeniz gereken yerlerden ikisi. Doğası ise ayrı güzel Córdoba’nın. Şehri saran kadim zeytin ağaçları, Córdoba mutfağına da hakim olmuş durumda. Zeytinyağlılar ve İspanyollara özgü mini mezeler olan tapaslar midenize bayram ettirecek cinsten. Kısacası, kış melankolisine biraz ara verip, kendinizi yepyeni bilgilerle sarmanız için Córdoba’dan daha güzeli yok.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster