Foto GaleriGündemÇin'deki tecrit merkezi ilk kez görüntülendi: Korku filmi gibi!

Çin'deki tecrit merkezi ilk kez görüntülendi: Korku filmi gibi!

6 / 9 Çin'deki tecrit merkezi ilk kez görüntülendi: Korku filmi gibi!
04 Kasım 2022 - 10:24

"TESİS KUTU GİBİ YAPILARDAN OLUŞUYORDU"

Hale, saatler süren yolculuktan sonra nihayet varış noktasına ulaştıklarını anlatıyor:

“Otobüsteki herkese bir oda numarası verildi. Odaların görüntüsü bizi aniden uyandırdı. Tesis, her biri yerden kısa ayaklıklar üzerinde oturan, her biri nakliye konteynırına benzer bir kutu olarak tanımlanabilecek yapılardan oluşuyordu. Toplamda kaç kabin olduğunu söylemek zordu. Floresan dış mekan aydınlatması yukarıda titredi ve her kapıyı görecek şekilde bir kamera olduğunu gördüm.

Kabinimde iki adet tek kişilik yatak, bir su ısıtıcısı, bir klima ünitesi, bir masa, bir sandalye, bir kase, iki küçük bez, bir kalıp sabun, açılmamış bir yorgan, küçük bir yastık vardı. Zemin toz ve kirle kaplıydı. Pencere parmaklıklıydı, yine de dışarı doğru eğilebiliyordunuz. Duş yoktu. İnternet bağlantısını kontrol ettiğimde, Şanghay otelimdeki internetten 24 kat daha hızlıydı.

Daha sonra bir sakin, Çin’in TikTok’u Douyin’de dolaşan benzer toplu karantina tesislerinin görüntülerine atıfta bulunarak, ‘Videoları görmüştüm, ama gerçek olmadığını düşünmüştüm’ dedi. Ben de videoları izlemiştim ve Çin’e gelmeden önce bu yerlerden birini bulmanın mümkün olup olmayacağını merak etmiştim. Şimdi ise çıkmak istiyordum.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster