Foto GaleriGündemÇin'deki tecrit merkezi ilk kez görüntülendi: Korku filmi gibi!

Çin'deki tecrit merkezi ilk kez görüntülendi: Korku filmi gibi!

2 / 9 Çin'deki tecrit merkezi ilk kez görüntülendi: Korku filmi gibi!
04 Kasım 2022 - 10:24

Kovid-19 salgınının merkezi olarak görülen Çin’de sıkı önlemler devam ediyor. Ülkede sık sık dünya basınına yansıyan karantinalar yaşanıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Şanghay’daki Disney Resort, Kovid nedeniyle kırmızı alarm vermiş. Yetkililer, tüm ziyaretçilerin testleri negatif sonuçlanana kadar parkta kalmalarını istemişti. Eğlence merkezine girişler de merkezden çıkışlar da yasaklanmıştı.

Ancak ülkenin aldığı Kovid önlemleri bununla da bitmiyor. Daha önce pek çok defa hem basına hem de sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, temaslı ve virüs testi pozitif çıkan kişiler için alınan önlemler görülmüştü. İnsanlar; şehirden uzak, nerede olduğu bilinmeyen merkezlerde geçirdikleri 7 günlük veya daha uzun bir süreçten sonra eski hayatlarına dönebildiklerini anlatıyordu.

Financial Times’ın Şanghay muhabiri de bu pek bilinmeyen esrarengiz karantina sürecini kaleme aldı. Thomas Hale, hem kaldığı merkezi hem de yaşadıklarından sonra neler hissettiğini yazarken yeniden karantinaya girme korkusunun sosyal hayatını nasıl etkilediğine de dikkat çekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster