BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatPusula, Güneş'i gösteriyor!----

Pusula, Güneş'i gösteriyor!

Pusula, Güneş'i gösteriyor!
24 Aralık 2010 - 10:24 www.finansgundem.com

Güneş Sigorta yeni bilgi işlem uygulaması Pusula ile sigortacılık sektörünün en büyük IT projesini hayata geçirdi.

Güneş Sigorta, sigortacılık sektörünün dünya çapında en gelişmiş teknolojik uygulama ve yazılımlarından Pusula’yı hayata geçiriyor. Güneş Sigorta’nın tümüyle kendi öz kaynaklarını değerlendirerek; çalışanları, acenteleri ve müşterilerinin her türlü sigortacılık işleminde kolaylıkla kullanabileceği, bilgiye en doğru ve en hızlı şekilde ulaşma imkânına sahip olabilecekleri Pusula uygulaması, sektörel çıtayı da daha yüksek bir konuma taşıyacak.

 

Güneş Sigorta yükselişini sürdürüyor

Pusula’nın tanıtımı için Güneş Sigorta Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda söz alan Genel Müdür M. İlker Aycı, Pusula yazılımının entegre ve esnek bir altyapı sağladığını, en gelişmiş teknolojiler tarafından desteklendiğini belirterek, projenin yalnızca sigortacılık sektörünün değil, tüm sektörlerin en büyük altyapı projelerinden biri olduğunun altını çizdi.

 

Pusula ile sistemin kökten değiştiğini ve Güneş Sigorta’nın sektöre çağ atlattığını ifade eden Aycı, yeni altyapı ile sağlanacak hızın ve bilgi akışının eşsiz olduğunu, bu uygulamadan hem Güneş Sigorta acentelerinin hem de sigortalıların büyük memnuniyet duyacağını vurguladı. Pusula’nın müşteri odaklı hizmet anlayışının her aşamada yerleşmesine yardımcı olacağı ve artan rekabet şartlarında Güneş Sigorta’nın yerini daha da sağlamlaştıracağına inandığını dile getiren Aycı, yeni uygulamanın yıl sonundan itibaren kademeli olarak hayata geçeceğini bildirdi.

 

Acenteler için devrim niteliğinde

Pusula yazılımının esnek raporlama altyapısı, parametrik altyapı, veri bütünlüğü ve entegrasyon yetenekleri sunacağını belirten Güneş Sigorta Bilgi İşlem Yönetimi Grup Müdürü A. Serdar Yakut ise, uygulamanın teknik birimlere kendi ürün/tarife tanımlarını yapma imkânının yanı sıra, tüm branşlar için ortak kullanım ve esnek altyapı ile yeni ihtiyaçlara kolayca uygulanabilirlik sağlayacağını ifade etti.

 

Pusula’nın müşteri odaklı sigortacılık anlayışı için geliştirilmiş üstün bir yazılım olduğunu söyleyen Yakut, müşteri bilgilerini toplama ve analiz etme, müşteri bazlı fiyatlama yapmak için gerekli altyapıyı sağlama, CRM sürecini etkin kullanma gibi avantajlar sunduğunu belirtti. Pusula’nın aynı zamanda anlık mali görünüm imkânı sağladığını ifade eden Yakut, bu sayede gün kapama esaslı muhasebe ve anlık bilanço görüntüleyebilme olanakları sunduğunu da sözlerine ekledi.

 

Pusula’nın acenteler için devrim niteliğinde bir uygulama olduğunu belirten Yakut, bir web tarayıcı aracılığıyla herhangi bir program kurulumuna gerek kalmadan Pusula ile tüm acentelik işlemlerinin gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi. Branşlar arasındaki kullanım farklılıklarının da ortadan kalkacağını söyleyen Yakut, kullanıcı dostu bir yapıya sahip arayüz sayesinde teklif ve poliçe oluşturulmasının çok daha pratik hale geleceğini ifade etti.

 

Pusula’nın ilk poliçesi

Tanıtım buluşmasında Güneş Sigorta Genel Müdürü M. İlker Aycı, kurumun geleceğine yön verecek Pusula yazılımı ile ilk sigorta poliçesini de kesti. 2011 yılında Güneş Sigorta’nın tüm birimleri ve acenteleri iş süreçlerinde Pusula uygulamasını kullanmaya başlayacak. Orijinal bir proje olan Pusula yazılımı, yalın entegre yapısıyla tüm işlemlere hız kazandıracak, kurumun veri bütünlüğünü ve verilerin korunmasını sağlayacak, sürekli değişen pazar ve sektör şartlarına uygun olarak anında yenilenmeyi de beraberinde getirecek.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)