BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZurich Sigorta’dan ücretli karantina izni----

Zurich Sigorta’dan ücretli karantina izni

Zurich Sigorta’dan ücretli karantina izni
08 Ocak 2021 - 17:45 www.finansgundem.com

Zurich Sigorta ebeveynlere ve bakım veren çalışanlarına, korona virüs kaynaklı durumlarda ekstra 10 gün ücretli izin veriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçreli sigorta şirketi Zurich Sigorta, şirketin İngiltere ofislerinde çalışan ebeveynlere ve bakım veren çalışanlarına ücretli “karantina izni” veriyor. Şirketin İngiltere kolu, okulların tüm ülkede kapatılmasıyla birlikte çocuk bakımıyla ilgili güçlük yaşayan ebeveynlere iki haftalık ücretsiz izin vereceğini açıkladı.

Zurich Sigorta bu uygulamanın İngiltere’de bulunan 4,500 kişide, her beş çalışandan birine fayda sağlayacağını tahmin ediyor. 10 günlük ek izin bütün olarak ya da parça parça kullanılabilecek. İş ve ileri yaştaki ebeveynlerine bakım arasında denge kurmaya çalışan çalışanlar da 10 günlük karantina iznini kullanmaya hak kazandı.

Zurich’ten yapılan açıklamada, şirketin İngiltere’de bu uygulamayı başlatan ilk şirket olduğu ve dünyada da ilk olabileceği söylendi. Zurich’in İnsan Kaynakları Direktörü Steve Collinson, “okullar kapandığı için, çalışan ebeveynler iş hayatını ve çocuk bakımı sorumluluklarını yerine getirmek için üstün çaba gösteriyor. Şimdiden çalışma saatlerini değiştirmek ya da bazı günleri farklı yapılandırmak isteyen çalışanlarımıza esneklik sağlıyoruz” dedi.

Açıklamasının devamında, “ancak iş, çocuk bakımı ve uzaktan eğitim arasında denge sağlamaya çalışanlar için bu uygulama yeterli olmayabilir. Annelere ve babalara ücretli izin vererek, kendilerine ve ailelerine bakmaları ve bu krizi atlatmaları için yardım sağlıyoruz. Bu aynı zamanda bakım sağladığı başka bireyler olan çalışanlarımız için de geçerli” ifadelerini kullandı.

Zurich Sigorta çalışanlarından Matt Potter, The Guardian’a yaptığı açıklamada, “uygulamadan oldukça etkilendiğini” söyledi. Biri yedi, biri dokuz yaşındaki iki çocuğuna bakabilmek için, 5 cuma günü izin kullanacağını ifade etti. Potter ve eşi tam zamanlı çalışıyor ve Mart ayındaki ilk karantinalardan bu yana evden çalışıyor. Potter, “çocukların okullarıyla ilgilenirken öğretmen de olmaya çalışıyoruz” dedi.

Okullar, üçüncü korona virüs karantinaları dahilinde İngiltere’de Şubat ayı ortasına kadar kapalı kalacak ve öğrenciler online eğitime geçecek. İskoçya’da da bu hafta yeni başlayan karantina uygulamasıyla, okullar 1 Şubat’a kadar kapalı olacak. Kuzey İrlanda’daki okulların ise açıklanmayan bir tarihe kadar kapalı kalacağı söylendi.

Çarşamba günü İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’deki okulların, karantina bittiğinde açılacağını söyledi. Ancak okulların açılacağı tarih belirlenirken, “oldukça dikkatli” olunacağının da altını çizdi.

İngiltere’nin önceliği fintek şirketleri

 

Londra bankaları tüm çalışanlarını evine gönderdi

 

Euro Bölgesi'nde işsizlik azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)