BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZarrab görüşmeleri Safir’de yaptı----

Zarrab görüşmeleri Safir’de yaptı

Zarrab görüşmeleri Safir’de yaptı
23 Mart 2016 - 07:50 www.finansgundem.com

İran’da Babek Zencani'ye idam cezası verilmesinin ardından tüm mal varlığını satışa çıkaran Reza Zarrab, pazarlık görüşmelerini Safir’in binasında yapmış

FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Hafta sonu Miami’ye gittiği sırada havalimanında FBI ajanları tarafından yakalanan ve çıkarıldığı federal mahkeme tarafından tutuklanan Reza Zarrab (Rıza Sarraf), kısa bir süre önce Türkiye’deki tüm mal varlığını satışa çıkardı. Finansgundem.com’un 10 Mart 2016 tarihinde “Reza Zarrab her şeyine satılığa çıkardı” başlıklı haber Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. İran'da ortağı olarak bilinen Babek Zencani'ye idam cezası verilmesinin ardından harekete geçen Zarrab, büyük bir telaşla Türkiye’de edindiği yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkullerini satışa çıkardı. İstanbul’un en yüksek binası olarak bilinen Safir’de müstakbel alıcılarla şahsen görüşen Zarrab’ın, elindeki tüm tapuları masanın üzerine yayarak, “İstediğinizi seçin, hepsini satıyorum” dediği ortaya çıktı.

GAYRİMENKULLERİ SATIŞA ÇIKARDI, ŞİRKETLERİN İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Finansgundem.com’a gelen bilgilere göre, bir an önce elindeki her şeyi nakde dönüştürmek isteyen Zarrab, görüştüğü işadamlarına gayrimenkullerini almaları için oldukça cazip fiyat seçenekleri sunmuş. İran’ın Babek Zencani kararı sonrası tüm ailesini Kemer Country'de satın aldığı 10 milyon liralık korunaklı villaya toplaması, ABD’ye gitmeden önce şirketlerin ismini değiştirmesi ve gayrimenkullerini satışa çıkarması, bugün gelinen noktanın ilk işaretlerinden biri olarak yorumlanıyor.

TÜM MAL VARLIĞINA EL KONULMASI İSTENİYOR

Bu arada, ABD’yi dolandırmak, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına yasal zemin oluşturan Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası’nı ihlal etmek, banka sahtekârlığı ve karapara aklama suçlarından 75 yıl hapisle yargılanması istenen Zarrab’ın kefalet başvurusu ise reddedildi, savcılık tüm mal varlığına el konulmasını talep etti. Zarrab, sonraki duruşma tarihi 4 Nisan’a kadar hapishanede kalacak.

Reza Zarrab her şeyini satılığa çıkardı

 

Forex şirketlerinde Zarrab paniği

 

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)