BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYiğit Bulut Merkez'e böyle seslendi!----

Yiğit Bulut Merkez'e böyle seslendi!

Yiğit Bulut Merkez'e böyle seslendi!
03 Şubat 2015 - 10:49 www.finansgundem.com

Açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Yiğit Bulut, faiz indirimi için 'kimsenin bahanesi kalmadı' dedi

Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut açıklanan enflasyon verisi sonrası Merkez Bankası'nın ara toplantı kararı almasını yorumladı. Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut, faiz indiriminin sadece iç dinamiklerin fiyat artışına endekslenebilecek bir karar olmadığını söyledi.

Bulut, Merkez Bankası'nın olağanüstü toplantı yapmama kararının ardından twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Enflasyon verisi açıklanmadan dahi 0.75'e varan bir indirim imkanı marjı vardı. Yıllık 8.17 'den 7.24'e inildi. Yaklaşık 1 puanlık bir Düşüş var. Kimsenin bir bahanesi kalmadı. 7.24 değilde 7.17 olsaydı faiz indirilecekti...faize bakış açımız 0.07'lik bir marja endekslendiyse bu konuda bir bakışımız yok demektir. Şuanda piyasa politika faizinden 0.75-0.80 aşağıda ve biz "enflasyon 0.07 az düştü"diyerek mi strateji belirleyeceğiz. Faiz indirimi sadece İç dinamiklerin fiyat artışına endekslenebilecek bir karar değildir. Bu karar 0.07 az düştü mantığına endekslenebilecek kadar ince bir teraziye sahipse yeni olumlu gelişmeler olağanüstü toplantı gerektirebilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)