BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiYeşil finteklerin dönemi başlıyor----

Yeşil finteklerin dönemi başlıyor

Yeşil finteklerin dönemi başlıyor
30 Mart 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

Tüm verilerinin bir tık uzakta olmasını isteyen kullanıcılara, fintek şirketleri çevresel, toplumsal ve yönetişim verilerinde de erişimi kolaylaştırmak istiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Robinhood gibi online borsa platformlarının büyümesi, potansiyel yatırımcıların şimdi akıllı telefonlarını kullanarak hisse alabileceği anlamına geliyor. Ancak yatırım dünyasının en yoğun alanlarından biri, modern kullanıcıların tüm verilerinin bir tık uzakta olmasına yönelik isteğinin gerisinde kaldı. Çevresel, toplumsal ve yönetişim (ESG) yatırımları son dönemde popülerlik kazanıyor. Etik fonların satışları, İngiltere’de 2020 yılında 3 kat arttı.

Ancak uzun zamandır olduğu gibi, yatırımların karbon etkileriyle ilgili bilgiye ulaşmak oldukça zor. Aynı zamanda ESG fonlarının sağladığı verilerin doğruluğuyla ilgili ciddi şüpheler de var. Bunun nedeni ise yatırım sektöründe standart bir ölçüm olmaması. ESG’nin tam olarak ne anlama geldiği bile birçok günübirlik yatırımcı için gizemini koruyor. Ancak “yeşil fintek” tüm bu sorunlara çare bulmak için geliyor.

İngiltere merkezli Sugi’nin kurucusu Josh Gregory, “bu veriler İngiltere’de bireysel yatırımcıların erişimine açık değildi” dedi. Financial Times’ın haberine göre, çevresel etkilerini artırmak isteyen kurumsal yatırımcılar için veriler erişilebilir olsa da, bireysel yatırımcı furyasıyla birleşemedi. Perakende sektörüne girmeden önce sürdürülebilir finans alanında on yıldan uzun süre çalışan Gregory, “İngiltere’de bu tür veriler için demokratikleşme anı” ifadesini kullandı.

Sugi şimdi beta sürecinde ancak mayıs ayında İngiltere’deki yatırımcılar, portföylerinin çevresel etkisini, Paris İklim Anlaşması çerçevesinde değerlendirebilecekler. Şirket, yatırımcıların Sugi hesaplarını kendi borsa işlem platformlarına bağlamalarına imkan tanıyor. finansgundem.com'un derlemesine göre platformlar arasında Vanguard, Hargreaves Lansdown ya da Nutmeg gibi bilinen isimler de yer alıyor. Bunun ardından listedeki 4,400 şirket için yatırımcının portföyünde yer alan hisselerle ilgili bilgi sağlıyor.

Eğer portföyünüz Paris İklim Anlaşması’nın koyduğu küresel ısınma hedefinin üzerindeyse, Sugi aynı sektörde daha iyi puan sahibi olan diğer şirketleri öneriyor. Şirket aynı zamanda yatırım performansınızı da gösteriyor. Bu nedenle yatırımcılar yatırım hesaplarını sık sık ziyaret etmek zorunda kalmayacak.

Goldman Sachs FED’in kör noktasını buldu

 

Deutsche Bank CEO’suyla güven tazeledi

 

FCA’den finans şirketlerine WhatsApp uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)