BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFCA’den finans şirketlerine WhatsApp uyarısı----

FCA’den finans şirketlerine WhatsApp uyarısı

FCA’den finans şirketlerine WhatsApp uyarısı
30 Mart 2021 - 13:08 www.finansgundem.com

Finans çalışanlarının şifreli mesajlaşma uygulamalarını kullanmaları bir süredir finans şirketlerinin merceğindeydi. FCA’den gelen açıklama bu tür mesajlaşma uygulamalarının kullanılmasının “açıkça şüpheli” görüldüğünü belirtiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin mali düzenleyici otoritesi FCA, ülkenin en büyük firmalarını finans çalışanlarının WhatsApp, Signal ve Telegram üzerinden yetkisiz mesajlaşmaları konusunda uyardı. Dev firmalar halihazırda mesajlaşma uygulamaların kullanımının pandemi döneminde ani bir biçimde artmasını yakından izlemekteydi.

Financial News’in haberine göre FCA'nın İcra ve Piyasa Gözetimi İdari Direktörü Mark Steward, binlerce finans çalışanının evde çalışma sürecindeyken firmaların çalışanların kişisel cihazlarına daha fazla güvenmek zorunda kaldığı bir dönemde bu tür uygulamaların kullanılmasını "açıkça şüpheli" gördüğünü belirtti.

Steward, "Tüm bu şifreli uygulamalar ve bunların işyerindeki insanlar tarafından potansiyel olarak kullanımı son derece dikkatle izlediğimiz bir şey" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Finans firmalarının uyum ekipleri bir süredir bu tip şifreli mesajlaşma uygulamalarından dolayı endişe etmekteydi. Steward'ın yorumları, evde çalışma sürecinde çalışanların koordinasyonundan sorumlu uyum ekipleri arasında endişelere yol açabilir.

WhatsApp'ın kullanımı, popüler şifreli mesajlaşma uygulamasını yasaklayan ve uygunsuz bir şekilde kullandıkları için personelini kınamak hatta kovmak zorunda kalan finans firmaları için uzun süredir bir sorun oluşturuyor. Ekim 2020'de Morgan Stanley, salgın öncesinde WhatsApp kullanımı nedeniyle iki çalışanını işten atarken, JPMorgan Ocak 2020'de bir New York borsacıyı iş arkadaşlarıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçtiği gerekçesiyle iş akdini askıya aldı.

Bununla birlikte, korona virüs krizi bankaları WhatsApp yasaklarını yeniden düşünmeye zorlarken, uygulamanın evde çalışan personel arasında kullanımında büyük bir artış yaşandı. Personel arası iletişimi izlemek için gözetim yazılımı kullanımında da hızlı bir yükseliş gerçekleşti.

FCA, 11 Ocak'ta mali davranışlar bülteninde "suiistimalden kaynaklanan risklerin artabileceği" konusunda uyarıda bulundu.

FCA açıklamasında, "Bu riskler arasında işle bağlantılı hassas olabilecek bilgileri paylaşmak için WhatsApp gibi izlenemeyen ve/veya şifrelenmiş iletişim uygulamalarının kullanımının artması da bulunuyor. Bu tür uygulamaların kullanımı zorluklara ve önemli uyumluluk risklerine neden olabilir" ifadelerine yer verildi.

Dünyanın en büyük finansal firmalarından bazıları, Ocak ayında WhatsApp'ta çalışanların konuşmalarını izleyebilmek için yeni teknoloji denemelerine başladı. Ancak, bankacılar, borsacılar ve portföy yöneticileri arasında rakip uygulamalar Signal ve Telegram'ın kullanımında daha sonra yaşanan bir artış, bu tür çabaları boşa çıkarmakla tehdit ediyor. Firmaların uyumluluk ekiplerini WhatsApp’ın rakip uygulamalarını da takip edebilecek gözetim araçları aramaya çalışıyor.

Gözetim yazılımları sağlayıcısı LeapXpert’in Kurucu Ortağı ve Operasyon Direktörü Avi Pardo konuyla ilgili Ocak ayında verdiği demeçte, “Bugünün modası WhatsApp. Yarın yeni moda Signal olabilir ve bundan altı ay sonra ne olacağını tanrı bilir. Bir kuruluşun pazardaki tüm değişikliklere uyum sağlayabilmesi için geleceğe hazır olması gerekiyor açıklamasında bulundu.

Credit Suisse’den finans çalışanlarına özel WhatsApp

 

Dolar küresel çapta güçleniyor

 

Yabancı devler, ‘Türk IT’cilerin peşinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)