BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank CEO’suyla güven tazeledi----

Deutsche Bank CEO’suyla güven tazeledi

Deutsche Bank CEO’suyla güven tazeledi
30 Mart 2021 - 14:55 www.finansgundem.com

Mali sıkılaştırma politikalarıyla başarılı bir toparlanma süreci geçiren ve hisselerinin değerini %50’nin üzerinde arttıran Deutsche Bank, CEO Christian Sewing’le beş yıl daha devam etme kararı aldı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Christian Sewing beş yıl daha Deutsche Bank'ın başı dümeninde kalmaya hazırlanıyor. Financial Times’ın haberine göre, Almanya'nın en büyük kredi kuruluşunun denetleme kurulu Pazartesi günü başarılı CEO’nun sözleşmesini 2026'ya kadar uzatma kararını açıkladı.

Mevcut sözleşmesi gelecek yıl sona erecek olan 50 yaşındaki yönetici, selefi John Cryan'ın yönetim kuruluyla savaş vermesinin ardından görevden alındığı Nisan 2018'den bu yana Deutsche'nin başında bulunuyor.

Frankfurt merkezli banka, Sewing yönetiminde, hisse senedi ticaretini terk ederken, bilançosunun büyük bir kısmını tasfiye yatırımları için ayırdı ve 2022 yılına kadar 18 bin personelin işine son vereceğini belirterek onlarca yılın en radikal yeniden yapılanma planlarından birine girişti.

Deutsche hisseleri, Temmuz 2019'da açıklanmasından yeniden yapılanma planından bu yana yüzde 50'den fazla arttı. Pandemi sürecindeki ticaret artışı sırasında kendi maaşına %46 zam yaparak 7,4 milyon euro’ya yükselten Sewing bu ayın başlarında tasfiye planları nedeniyle sendikaların eleştirilerine maruz kaldı.

Alman bankası Mayıs ayı sonlarında yapılacak yıllık hissedarlar toplantısından iki ay önceki Pazartesi günü, yönetim kurulu değişiklikleri geçtiğimiz hafta kısmen bildirilen kararların ayrıntılarını resmen açıkladı.

Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı Paul Achleitner, “Christian Sewing'in yönetim ekibi son üç yılda Deutsche Bank'ı etkileyici bir şekilde dönüştürdü ve güçlendirdi” ifadelerine yer verdi. Achleitner değişimin CEO’ya müşteriler, sürdürülebilirlik ve uyumluluk gibi "birimler arası önceliklere odaklanması" için daha fazla zaman tanıyacağını belirtti.

Bankanın Operasyon Şefi Frank Kuhnke bu yılki sözleşmesinin sonunda Deutsche'den ayrılacak ve Rebecca Short, sekiz erkek arasında ikinci kadın olan yeni dönüşüm sorumlusu olarak yönetim kuruluna katılacak. Short görevi sırasında varlıkların tasfiyesinden ve küresel tedarikten sorumlu olacak. Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre Short daha önce Deutsche’nin grup planlama ve performans yönetimi birimlerinin başındaydı.

Short'un selefi Fabrizio Campelli, daha önce Sewing'in CEO sorumluluklarının yanı sıra yönetiminden sorumlu olduğu yatırım bankası ve kurumsal bankası biriminin başına getirilecek.

Deutsche'nin Baş Hukuk Sorumlusu Stefan Simon'un rolü, şu anda baş risk sorumlusu olan Stuart Lewis tarafından denetlenen uyum alanlarının yanı sıra mali suçlarla mücadele biriminin başına getirileceği için güçlendirilecek.

Yönetim kurulunda en uzun süre görev yapan Lewis ise, on yıldan fazla görev yaptığı bankada sözleşmesinin sona esinden bir yıl önce, 2022'de Deutche’nin yıllık olağan genel toplantısında istifa edecek.

FCA’den finans şirketlerine WhatsApp uyarısı

 

ABD tahvillerini izleyen dolarda yükseliş hızlandı

 

Euro Bölgesi tüketici güveni sabit kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)