BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni patron CNN’i kurtarabilecek mi?----

Yeni patron CNN’i kurtarabilecek mi?

Yeni patron CNN’i kurtarabilecek mi?
31 Ağustos 2023 - 17:20 www.finansgundem.com

Son 16 ayda iki CEO değiştiren CNN’in başına New York Times’ın çığır açan CEO’su Mark Thompson getirildi. Beklentiler kablolu TV çağı biterken yeni patronun CNN’i internet çağına taşıması yönünde

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yazılı basın döneminin sona erdiği sırada New York Times’ı internet çağına taşımasıyla tanınan Mark Thompson şimdi de CNN’in başına geçti. Kablolu televizyonun sona erdiği dönemde CNN’in yeni CEO’su olan Thompson’ın tekrar tarihi bir başarıya liderlik etmesi gerekiyor. Zira küresel haber kanalı sektördeki güçlerin değişmesiyle birlikte geleceğe dönük varoluşsal risklerle karşı karşıya kaldı.

CNN’in de sahibi olan Warner Bros Discovery’nin CEO’su David Zaslav, çarşamba günü Thompson’ı işe aldığını açıkladı. Ünlü yönetici geçmişte İngiliz medya devi BBC’de de önemli başarılar elde etmişti. Zaslav konuyla ilgili açıklamasında, “Mark, dijital çağ için dünyanın en saygın haber kuruluşlarından ikisini dönüştüren gerçek bir yenilikçidir” ifadelerine yer verdi.

Fortune’un haberine göre yatırım şirketi Wedbush Menkul Kıymetler’in Genel Müdürü Dan Ives, Thompson’ın CEO olarak tercih edilebilecek en kolay isim olduğunu vurguladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Thompson 2004-2012 yılları arasında BBC’nin genel müdürü olarak görev yaptı. 1979’da BBC’ye prodüksiyon stajyeri olarak katılan kıdemli yönetici 30 yılı aşkın kariyeri boyunca şirketin en üst rütbelerine kadar tırmandı. 2012 yılında Thompson CEO Janet Robinson’ın beklenmedik istifasının ardından New York Times Company’nin CEO’su olarak atandı.

Gazeteleri dijital çağa taşıdı

Thompson New York Times’taki yönetimi sırasında dijital çağa öncülük eden birçok yeni gelir kaynakları yarattı. New York Times’ın podcast yayınlarını başlatan CEO, alışveriş tavsiyeleri veren internet sitesi Wirecutter’ı satın aldı ve NYC Cooking gibi ek dijital abonelik yöntemlerini satışa sundu. Thopson New York Times’ın yeni stratejisinin “akıllı telefon merkezli” olduğunu söyledi. CEO tüketicilerinin dikkatinin ana kaynağının mobil cihazlarda toplandığını vurguladı. 

Thompson, “Bu bir bulmaca. New York Times’ı nasıl büyük ve zengin bir şey haline getirip aynı zamanda telefonlarda iyi bir tecrübe sağlayabilirsiniz?” sorularıyla yaptığı işi tanımladı.

Kıdemli yönetici bu sorunun cevabını yayınları mümkün olduğunca çeşitlendirmekte buluyor. Thompson’ın New York Times’taki başarısının önemli bir kısmı yeni içerik türleri eklenmesi sayesinde gerçekleşti. Medya devinin günlük podcast programı, ‘The Daily’, Apple Podcast haberler bölümünün sıklıkla zirvesine yerleşirken, gazetenin popüler bulmaca eki için de özel bir uygulama oluşturuldu.

Haziran 2020’de yaklaşık 70 çalışanını işten çıkaran Thompson yine de çok yönlü bir New York Times vizyonunu mümkün kılmak için birçok gazetenin yaptığının aksine maliyetleri kısmak yerine türbülans sırasında yolunu bulmaya çalışmayı tercih etti.

Thompson CNBC’deki bir röportajında, “Netflix ve diğer televizyon dijital içerik platformlarının yaptığına yakın daha basit bir fikrimiz var. Harika bir içeriğe yatırım yaparsanız içerinizi oluşturursunuz, kullanıcılar için daha cazip hale gelirsiniz, abone olmasını kolaylaştırırsınız, giderek daha fazla abone kazanırsınız ve bu da daha fazla harika içeriğe yatırım yapmanızı sağlar. Korkarım ki Amerikan gazetelerinin çoğunun girdiği bir kısır döngü var ve biz bunun yerine bir büyüme döngüsüne girmenin yolunu bulduk” ifadelerine yer verdi.

Kıdemli yönetici CNN’deki yeni görevinde de sektör çapındaki ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacak. 16 ay içerisinde iki genel müdürü görevden alan CNN’i yönetmek için Thompson’ın BBC’deki televizyon gazeteciliği deneyimlerini hatırlaması gerekecek. Dev haber kanalı ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlar arasında kablolu televizyon üyeliklerinin kapatılması, dijital yayın platformlarının yükselişi gibi küresel gelişmelerin yanı sıra medya devinin içerisinde olduğu düşük moral ve şirket içi sorunlar da bulunuyor.

CNN konuyla ilgili açıklama yapmadı.

CNN'de ortalık karışık

Bir önceki CEO Chris Licht’in CNN’deki görevi sadece 13 ay sürebildi. The Atlantic’te yayınlanan bir habere göre, Licht’in CNN haber merkezinin siyasi yayınlarını eleştirmesi nedeniyle medya devinde moraller bozuldu. Sorunlar ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın katıldığı bir yayın sonrasında iyiden iyiye ayyuka çıktı. Programı yöneten Kaitlian Collins’e Trump’ın söylediklerinin gerçeklerle uyuşup uyuşmadığını takip etmekte başarısız olduğu eleştirileri geldi. CNN’nin en ünlü ekran yüzlerinden Christiane Amanpour bu programın yapılması kararını kamuya açık bir şekilde eleştirdi.

Licht’in haziran ayında CNN grevden ayrılmasından itibaren medya devi dörtlü bir geçici yönetimle yürütülüyor. Bu yönetimde Amy Entelis, Virginia Moseley, Eric Sherling ve David Leavy bulunuyor. CNN’in Thompson’ın atanmasıyla ilgili bizzat yayınladığı habere göre bazı çalışanlar 2024 ABD seçimlerine kadar bu olağandışı yönetimin yerinde kalmasını umuyordu.

Wall Street analisti Ives, Thompson’ın CNN’deki iç çatışmaları çözeceğinden emin. Ives Thompson’ın görev için biçilmiş kaftan olduğunu belirterek hem içeriye hem de dışarıya güven aşılaması gerektiğini söyledi. Ives, Thompson için, “CNN’in en tepesinde bir sandalye kapmaca oyunu vardı. Ancak şimdi bir geri dönüş hikayesi oluşturmak için güçlü bir içerik ve yetenek var” ifadelerine yer verdi.

Trump'tan CNN'e tazminat davası

 

CNN'de, yasak aşk ikinci istifayı getirdi

 

CNN'in zirvesini sarsan istifa

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)