BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYatırım efsanesi Mark Mobius emekli oluyor----

Yatırım efsanesi Mark Mobius emekli oluyor

Yatırım efsanesi Mark Mobius emekli oluyor
12 Kasım 2023 - 22:30 www.finansgundem.com

Gelişmekte olan piyasalardaki yatırımlarıyla tanınan 'yatırım gurusu' Mark Mobius, 87 yaşında kendi adını yaşayan şirketin yönetiminden ayrılıyor

Mobius Investment Trust, uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak bilinen Mark Mobius’un gelecek aylarda Mobius Capital Partners'tan ayrılacağını açıkladı. Mobius Investment Trust'tan yapılan açıklamaya göre, Mark Mobius, önümüzdeki aylarda kendi adını taşıyan yatırım firmasından kendi isteğiyle ayrılacak. 

Özellikle gelişmekte olan piyasalardaki yatırımlarıyla bilinen Mobius geçmişte Türkiye piyasalarının yatırım için cazip olduğuna dair birçok açıklamada bulunmuştu. Mobius Investment Trust'tan yapılan açıklamaya göre,  yatırım firması kurucu ortak Carlos Hardenberg liderliğindeki Mobius Capital Partners tarafından yönetilmeye devam edecek.

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak bilinen Mobius, firmada otuz yıl çalıştıktan sonra 2018 yılında Franklin Templeton Investments'tan emekli olmuştu.

Mobius'un finans geçmişi

1936 doğumlu olan Mark Mobius lisans ve yüksek lisans eğitimini Boston Üniversitesi'nde tamamladı. Mobius 1964'te MIT'den ekonomi alanında doktora derecesi aldı.

Siyasi danışman ve pazar araştırmacısı olarak çalışma hayatına başlayan Mobius, menkul kıymet analizini içeren kendi araştırma işini yürüttü. Mobius daha sonra uluslararası bir menkul kıymetler şirketi olan Vickers-da-Costa'da çalışmaya başladı ve Tayvan'ın ilk ve en büyük yatırım şirketi olan Taipei'deki Mega Uluslararası Yatırım Ortaklığı Şirketi'nin başkanı oldu.

1987 yılında ünlü yatırımcı John Templeton, Mobius'tan dünyanın ilk gelişen piyasa fonlarından biri olan Templeton Emerging Markets'ı yönetmesini istedi. Mobius, 30 yıldan fazla bir süre Franklin Templeton Investments'ta görev aldıktan sonra, 2018'de Templeton'daki meslektaşları Carlos von Hardenberg ve Greg Konieczny ile Mobius Capital Partners'ı kurdu.

Mobius: Türkiye'de yatırımlarımızın olması bizi korkutmuyor

 

Çin Mobius’un uyarılarını yalanladı

 

Mobius’tan Adani yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)