BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi Akademi Gary Hamel’ı ağırlıyor----

Yapı Kredi Akademi Gary Hamel’ı ağırlıyor

Yapı Kredi Akademi Gary Hamel’ı ağırlıyor
10 Kasım 2014 - 17:44 www.finansgundem.com

Yapı Kredi’nin 70. yılı kapsamında düzenlenecek Akademi Zirvesi, dünyanın önde gelen düşünce liderlerinden Prof. Dr. Gary Hamel’ı konuk edecek

Yapı Kredi’nin Türkiye’de bankacılık sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirmek vizyonu ile kurduğu Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) bu sene 5. kez Akademi Zirvesi’ni düzenliyor. Yapı Kredi’nin 70. yılı kapsamında düzenlenecek bu yılki Akademi Zirvesi’nin konuğu ise dünyanın önde gelen düşünce liderlerinden, stratejist, akademisyen ve yazar Prof. Gary Hamel olacak. Hamel, 28 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşecek zirvede “Kurumlar Değişim Hızını Nasıl Yakalar” başlıklı bir konferans verecek.

Hamel, rekabetçi iş ortamında kurumların değişim stratejileri üzerine çalışmaları ve inovasyon yönetimi konusunda en saygın isimlerin başında geliyor. Akademi Zirvesi’ndeki konferansta teknolojiyle şekillenen geleceğe ayak uydurmak isteyenlere ilham kaynağı olacak olan Hamel, kurumların değişmek için yapmaları gerekenlere ve bu hızı nasıl yakalayacağına dair fikirlerini paylaşacak.

Akademi Zirvesi kapsamında dünyanın en saygın ekonomistlerini ve düşünürlerini Türkiye’deki iş çevreleriyle buluşturan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi geçtiğimiz senelerde, stratejist Prof. Dr. Richard Rumelt’i, Nobel Ekonomi Ödüllü ekonomist Prof. Dr. Peter Diamond’ı, istatistik gurusu Hans Rosling’i ve Dünya Ekonomik Forumu, Davos Toplantıları’nın eski yöneticisi Prof. Stephane Garelli’yi ağırlamıştı.

Prof. Dr. Gary Hamel Hakkında:

İş dünyasının önde gelen düşünce lideri ve stratejisti olarak bilinen yazar, konuşmacı ve akademisyen Prof. Dr. Gary Hamel, 2011 yılında Wall Street Journal tarafından hazırlanan “İş dünyasının En Etkili Düşünce Önderleri” listesinde ilk sırada yer aldı. 2009 yılında ise Fortune dergisi tarafından “İş Stratejilerinde Dünya Lideri” olarak gösterilen Hamel, 21. yüzyılın yönetim anlayışını en iyi analiz eden isimler arasında gösteriliyor.

1983 yılından beri London Business School’da stratejik yönetim profesörü olarak görev yapan Hamel, Dünya Ekonomik Forumu’nun da vazgeçilmez katılımcıları arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Fortune 500 CEO Yuvarlak Masa ve Bill Gates CEO Zirvesi gibi dünyanın en etkili konferanslarının da daimi konuşmacısıdır.

İnovasyon politikası, girişimcilik ve endüstriyel rekabet konularında Singapur, Dubai, Meksika, Peru, İngiltere ve ABD liderlerine tavsiyelerde bulunan Hamel’ın ortaya koyduğu “İnovatif Girişimcilik” modeli, bugün sıra dışı firmaların yol haritasını oluşturan temel yaklaşım metodu konumundadır.

Hamel, General Electric, Microsoft, IBM, 3M, P&G, Shell ve Nestle gibi dünyanın önde gelen şirketlerine de danışmanlık yapmaktadır. Hamel ayrıca Wall Street Journal, Fortune ve Financial Times gibi saygın yayınlarda da görüşlerini paylaşmaya devam etmektedir.

1983 yılından beri London Business School’da stratejik yönetim profesörü olarak görev yapan Hamel, Dünya Ekonomik Forumu’nun da vazgeçilmez katılımcıları arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Fortune 500 CEO Yuvarlak Masa ve Bill Gates CEO Zirvesi gibi dünyanın en etkili konferanslarında sık sık konuşmacı olarak bulunmaktadır.

İnovasyon politikası, girişimcilik ve endüstriyel rekabet konularında Singapur, Dubai, Meksika, Peru, İngiltere ve ABD liderlerine tavsiyelerde bulunan Hamel’ın ortaya koyduğu “İnovatif Girişimcilik” modeli, bugün sıra dışı firmaların yol haritasını oluşturan temel yaklaşım metodu konumundadır.

Hamel, General Electric, Microsoft, IBM, 3M, P&G, Shell ve Nestle gibi dünyanın önde gelen şirketlerine de danışmanlık yapmıştır.
 
Hamel ayrıca, Fortune ve Financial Times gibi saygın yayınlarda da makaleler yazmıştır. Wall Street Journal’da görüşlerini paylaşmaya devam etmektedir.

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Hakkında:

Yapı Kredi’nin, finans sektörü için lider insan kaynağını yetiştirme vizyonuyla 2008 yılında kurduğu Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA), Çayırova’da 9 bin m2 alana kurulu ve günde 1.200 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip. Eğitim ile gelişim faaliyetlerinde bankacılık, kişisel gelişim, liderlik ve sosyal sorumluluk konularında programlar uygulayan YKBA, Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarından IMD ve Insead’ın yanı sıra Türkiye’deki önemli üniversitelerle iş birlikleri yapıyor.

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, gerek eğitim ile gelişim alanında yenilikçi programları gerekse hizmet verdiği binasının mimari yapısıyla pek çok ödüle layık görüldü. YKBA, kurulduğu ilk yıl olan 2008’de ise IQPC’ın düzenlediği CUBIC Awards’da En İyi Yeni Kurumsal Üniversite seçilmişti. 2010 yılında ise American Society of Training and Development (ASTD) Yapı Kredi’ye Eğitim ve Gelişim Alanında En İyi Kurum Ödülü’nü aldı. YKBA, 2011 yılında IQPC -The Corporate University Best-in-Class Awards CUBIC™’de “Eğitim ve Gelişim Faaliyetlerini Kurumsal Hedefleriyle En İyi Örtüştüren Kurumsal Üniversite“ kategorisinde “honorable mention” ödülünü aldı. Ayrıca ASTD Excellence in Practice Citation ödülüne sahip olurken, Uluslararası Leadership Excellence Dergisi Yapı Kredi’yi 2011 yılında liderlik gelişiminde dünyadaki ilk 500 şirketten biri olarak seçti. 2012 yılında da Global CCU’dan “Eğitim ve Gelişim Faaliyetlerini Kurumsal Hedefleriyle En İyi Örtüştüren Kurumsal Üniversite” ödülünü aldı. Aynı yıl Leadership Excellence sıralamasında, bir önceki yıla göre 112 basamak birden yükselerek 100. sıraya çıktı. 2013 yılında ise yine ASTD tarafından Uygulamada Mükemmellik dalında ödüle layık görülen YKBA, eğitim ve gelişim sektörünün dünya çapındaki en saygın kuruluşlarından CorpU tarafından da 3 ödüle birden layık görüldü.

YKBA binası ise 2010 yılında Türkiye Mimarlar Odası tarafından XII. Ulusal Mimarlık Odası Yapı Dalı Başarı Ödülü (2010) ve ArchDaily tarafından Yılın Eğitim Binası Ödülü’nü aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)