BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVerifone satın alacak şirket arıyor----

Verifone satın alacak şirket arıyor

Verifone satın alacak şirket arıyor
09 Mayıs 2016 - 11:22 www.finansgundem.com

POS cihazlarıyla adını duyuran Verifone Türkiye'de satın alacak şirket arıyor...

Türkiye'de Verifone'u daha çok POS cihazlarıyla tanıyoruz. Son yıllarda yazarkasa POS cihazlarındaki dönüşüm nedeniyle adını sıkça duyuyoruz, şirket sadece POS cihazı değil tüm ödeme sistemleri ile ilgili yazılım ve çözümler üretiyor. 150'den fazla ülkede faaliyet gösteren Verifone, bankacılık, finans ve perakende sektörüne hizmet sunuyor. Verifone bir süre önce Türkiye'de yazar kasa sektörünün büyüyen şirketi, Olivetti'nin Türkiye'deki marka kullanım hakkını elinde bulunduran Panaroma'nın çoğunluk hisselerini satın aldığını duyurmuştu.

Türkiye, Verifone İçin önemli bir ülke. firmanın faaliyette bulunduğu ülkeler İçinde İlk 20'den biri. MENA olarak adlandırılan Ortadoğu ve kuzey Afrika'daki 40 ülke Türkiye'ye bağlı. Verifone Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Genel Müdürlüğünü Özgür Özvardar yürütüyor. Özvardar, özellikle nakit ödemenin hakim olduğu bölgede kartlı ödeme sistemlerinin yaygınlaşması için çalışıyor. Türkiye İse yazarkasa konusunda bir dönüşüm süreci yaşıyor. Yazarkasa POS uygulamasına geçiliyor. Yaklaşık 2 milyon yazarkasa POS değişimi olacak. Pazarda hakim durumda olan Verifone, şirket satın alarak pazarda büyümesini sürdürüyor.

Verifone ekibi hem sorumlu oldukları bölge ülkelerinde hem de Türkiye'de büyümelerini sürdürüyor. Ekip yüzde 10'un altında büyümeyi başarısızlık olarak görüyormuş. Öğrenilene göre Verifone bu büyümeyi sadece mevcut yapıyla gerçekleştirmeyecekmiş. Satın alınabilecek şirket bakıyorlarmış. Gelecek vaat eden yerel bir şirket çıkarsa tıpkı Panaroma'da olduğu gibi satın almak istiyorlarmış... (Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)