BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatVatandaş pandemi zararına karşı sigortaya sarıldı----

Vatandaş pandemi zararına karşı sigortaya sarıldı

Vatandaş pandemi zararına karşı sigortaya sarıldı
25 Ağustos 2020 - 14:27 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgını nedeniyle sektördeki küçülmeye rağmen Türk Nippon Sigorta'nın yılın ilk 5 ayında, yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştirdi.

Türkiye'yi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını tüm hayatı etkilediği gibi tüketici alışkanlıklarını ve yeni oluşan koşullar sebebiyle iş yapış şekillerini de aynı oranda etkiledi. Habertürk'ten Rahim Ak haberine göre, enflasyondan arındırıldığında bu süreçte sigortacılık sektörünün reel büyüme hızı yüzde 4 olarak gerçekleşirken, Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. Baturalp Pamukçu, sektörün hayat dışı branşlarda geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla toplam yüzde 11’lik bir büyüme kat ettiği ifade etti.

Sektörde hayat dışı branşlar incelendiğinde Kovid-19'un en büyük etkisinin kasko başta olmak üzere oto sigortalarına yansıdığının dikkat çektiğini aktaran Pamukçu, "Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, Ocak-Mayıs 2020 döneminde nominal olarak yüzde 0.09 daralan kara araçları branşındaki reel daralma ise yüzde 10 olarak gerçekleşti. 2020 yılının ilk 5 ayında yüzde 2 büyüyen kara araçları sorumluluk branşının prim üretimindeki reel düşüş yüzde 8’leri buldu. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci seyahat sağlık branşını da olumsuz yönde etkilemiş olup, ilgili branşta sektör genelinde geçen yıla kıyasla nominal olarak yüzde 52’lik bir küçülme görülüyor" diye konuştu.

YÜZDE 10'LUK BÜYÜME

Türk Nippon Sigorta'nın ise 2020 Mayıs sonu itibarıyla, 335.4 milyon TL’lik prim üretimi gerçekleştirerek, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştirdiğinin altını çizen Pamukçu, şunları kaydetti: "2020 Mayıs sonu şirket üretimimiz bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, içinde bulunduğumuz pandemi sürecine rağmen yangın ve doğal afetler branşında yüzde 30’luk, genel zararlar branşında yüzde 69’luk ve kara araçları sorumluluk branşında yüzde 18’lik bir büyüme kat ettiği görülmektedir. Bu sonuç, pandemi sürecinde yaşanan tüm zorluklara rağmen şirketimizin iyi bir yol kat ettiğinin en önemli göstergelerinden biridir. Türk Nippon Sigorta olarak, sigorta sektörünün büyümesinde en büyük katkıyı sağlayan acentelerimizi bu dönemde, mevcut iş süreçlerini kolaylaştırarak, destek paketlerimizin sürelerini uzatarak ve ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olarak desteklemeye devam edeceğiz. Türk Nippon Sigorta'nın yılın ilk 5 ayında yüzde 69 büyüme sağladığı genel zararlar branşı cam kırılması, hırsızlık, elektronik cihaz, sera, inşaat ve makine montaj sigortalarını kapsıyor.

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)