BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaVakıf Emeklilik’e 350 bin yeni üye----

Vakıf Emeklilik’e 350 bin yeni üye

Vakıf Emeklilik’e 350 bin yeni üye
25 Mayıs 2011 - 16:50 www.finansgundem.com

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, 350 bin yeni üyeyi kapsayan bir protokol imzaladıklarını söyledi

Vakıf Emeklilik İstanbul Birinci Bölge Müdürlüğü Mecidiyeköy’deki Akebe Ticaret Merkezi’ndeki yeni ofisine taşındı. Yeni hizmet ofisinin açılışı için yapılan törene Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem başta olmak üzere olmak üzere Vakıflar Bankası ve iştiraklerinin yöneticileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, iki büyük kurum ile bireysel emeklilik alanında yaklaşık 350 bin üyeyi kapsayan bir protokole imza attıklarını, yaz aylarında faaliyete başlayacaklarını söyledi.
Bireysel emeklilik ve hayat sigortacılığında kesif bir rekabet ortamı yaşandığını belirten Mehmet Bostan, “şirket olarak önümüzdeki fırsat ve tehditleri değerlendirerek yeni bir misyon ve vizyonla birlikte sektörün faaliyet alanlarında önde gelen ilk üç şirketinden biri olma kararlılığında ve iradesindedir” dedi. Yılın ilk 4 ayını yoğun bir yatırım ve yeniden yapılanma faaliyetleriyle geçirdiklerini anlatan Bostan, bireysel emeklilik sektöründe yüzde 7.12’lik Pazar payı ile sözleşme ve katılımcı sayısını artırarak altıncılıktan, beşinciliğe yükseldiklerini söyleyerek şöyle devam etti:
“Katılımcı sayımızı 174 bin seviyesine, fon büyüklüğümüzü 773 milyon liraya yükselttik. Sektörde büyüme hızında üçüncü sırada yer alıyoruz. En büyük fonumuz olan Kamu Fonu’nda 28 fon arasında ilk 4 ayda 25. sıradan 13. sıraya yükseldik. 13 adet fonumuzdan 3’ü kendi katagorisinde birinci durumda. Fon getirilerimizdeki iyileşmenin müşteri memnuniyetine ve büyümemize önemli bir katkısı bulunduğuna inanıyorum.”
Hayat sigortacılığında ise yılbaşından bu yana 45.7 milyon liralık prim ürettiklerini kaydeden Mehmet Bostan, bu branşta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 88 büyüdüklerini belirtti. Bostan, ilk üç ayda pazar paylarını yüzde 5.3’ten 9.13’e yükselttiklerini belirterek, BES’teki iddialarını hayat sigortacılığında da sürdürdüklerini kaydetti.
Vakıfbank, Kuveyt Türk ve Tekstilbank ile ilişkileri verimliliği artıracak yeni boyutlara taşıdıklarını dile getiren Bostan, İki büyük kurum ile bireysel emeklilik alanında yaklaşık 350 bin üyeyi kapsayan yeni bir protokole imza attıklarını ve yaz aylarında faaliyetlere başlayacaklarını söyledi. Bostan, Vakıfbank şubelerinde yakında başlayacak “Emeklilik Günleri” kampanyaları ile satışlarının hızlanacağını vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Herkes Bes lensin26 Mayıs 2011 00:43

    Bu da benim çılgın proçem. Herkes bes'e her sene 5.000 TL versin 10 sene sona dünyanın en yüksek tasarruf oranına ulaşalım, TL fonlarla çin ve japon şirketlerini arap fonlarıyla birlikte ortak alalım, dünya lideri olalım.

  • celtics7525 Mayıs 2011 17:37

    350.000 üye,vakıf'ın son 7 yılda sadece 174.000 üyesi olduğu gerçeğinden hareketle oldukça iddialı bir rakam.Sektörün en büyüğü anadolu emekliliğin 535.000'lerde olan müşteri sayısı ile kıyasladığında da bu rakamın kısa vadede oluşması hayal gibi gözüküyor.