BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfa Hangi BES planı daha ayrıcalıklı?. ----

Hangi BES planı daha ayrıcalıklı?.

 Hangi BES planı daha ayrıcalıklı?.
06 Haziran 2011 - 12:35 www.finansgundem.com

Özel hizmetlerle katılımcı sayısını artırmaya çalışan BES şirketleri boşanma danışmanlığından ücretsiz ambulansa kadar çeşitli avantajlar sunuyor

Özel hizmetlerle katılımcı sayısını artırmaya çalışan bireysel emeklilik şirketleri boşanma danışmanlığından ücretsiz ambulansa, asistans hizmetlerinden yayınevlerinden indirimli kitap alımına kadar çeşitli avantajlar sunuyor
Türkiye’de 7 yıllık tarihi olan bireysel emeklilik sistemi bugün 2 milyon 337 bin katılımcıya ve 12.243 milyon TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Henüz emekleme aşamasında olan sistemi kendi lehlerine genişletmek için emeklilik planlarına ek hizmetler de veriyor. Toplam yedi bireysel emeklilik şirketinin sunduğu en yaygın ek hizmetler arasında acil ambulans ve sağlık kuruluşlarından indirim fırsatları geliyor. Ancak bazı emeklilik planlarının katılımcıları katkı payı ödeme güvencesinden mali ve hukuki danışmanlığa yayınevlerinden yüzde 40’a varan indirimlerle kitap alımından asistans hizmetlerine kadar bir dizi avantajdan faydalanabiliyorlar. Akıllı Yaşam’ın ilk sayısında hangi bireysel emeklilik şirketinin, hangi emeklilik planıyla, hangi özel avantajları sunduğunu araştırdık…
Çünkü bireysel emeklilik sistemi her ne kadar para biriktirme sistemi olsa da size sunulan ek hizmetler alternatif faydalar sağlamak mümkün.
ALLİANZ EMEKLİLİK
Allianz Emeklilik, dört farklı emeklilik planı kapsamında katılımcılarına katkı payı ödeme güvencesi, anlaşmalı sağlık kurumlarında indirim ve medikal asistans hizmetleri sunuyor.
Üç yıl boyunca devam eden bu imkanlardan düzenli katkı payı ödeyen ve sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihte 18 ile 62 yaşları arasında olan tüm katılımcılar faydalanabiliyorlar. Katkı payı ödeme güvencesi kapsamında, katılımcı kaza sonucu daimi maluliyet, tehlikeli hastalıklar, işsizlik ve hastaneye yatış durumlarıyla karşılaşırsa en fazla 6 aylık katkı payının Allianz Emeklilik tarafından ödenmesi güvence altına alınıyor. 2011 senesi için belirlenen aylık katkı payı ödeme limiti 590 TL. Allianz Emeklilik katılımcıları ayrıca 1000’e yakın anlaşmalı sağlık kuruluşundan indirimli faydalanabiliyor, medikal asistans hizmetleri alabiliyor. Bunlar arasında ambulans, bir hastane biriminden diğerine şehir içi taşıma, şehirlerarası taşıma, tıbbi danışma hizmeti, ilaç ve tıbbi sarf malzeme gönderimi, evde bakım hizmetleri, eve hemşire gönderimi, ameliyat sonrası bakıcı ve doğum sonrası bakım hizmetleri bulunuyor.
ANADOLU EMEKLİLİK
Anadolu Emeklilik 7 farklı emeklilik planı (Geleceğin Emeklilik Planı, Ev hanımları Emeklilik Planı, TSK mensupları Emeklilik Planı, Türk Eczacıları Birliği Emeklilik Planı, Usta Emeklilik Planı, Yarınlarım Emeklilik Planı, Ev hanımları Yarınlarım Emeklilik Planı) ile katılımcılarına çeşitli ek hizmetler sunuyor. Tüm BES katılımcıları acil kara ambulansı ve sağlık danışmanlığı hizmetinden bedava, anlaşmalı sağlık kurumlarından ise indirimli faydalanabiliyorlar. S.O.S. International Ambulans Servisi tarafından sağlanan acil kara ambulansı hizmetleri trafik kazasından kavga sonucu yaralanmaya, zehirlenmeden doğuma kadar 32 farklı acil durumu kapsıyor. Acil kapsamına girmeyen durumlarda ise hem katılımcılar hem de birinci derece yakınları ambulans hizmetinden yüzde 20 indirimli faydalanabiliyorlar.
Ev hanımlarına katkı payı güvencesi
Anadolu Emeklilik, ev hanımlarına sağlık hizmetlerinden yararlanmanın yanı sıra katkı payı ödeme teminatı da veriyor. Evli katılımcıların eşinin vefatı ya da tam ve daimi maluliyeti halinde, bekar katılımcının kendisinin tam ve daimi maluliyeti halinde, vefat ya da tam ve daimi maluliyet durumunun gerçekleştiği tarihe kadar ödenmesi gereken katkı paylarına denk gelen süre 10 yıllık süreden indirildikten sonra kalan sürenin katkı payları düzenli olarak Anadolu Emeklilik tarafından karşılanıyor.
Anadolu Emeklilik, TSK mensupları Emeklilik Planı’na dahil olanlara sağlık hizmetlerinin yanı sıra ferdi kaza güvencesi da sunuyor. Bu plana dahil olan TSK mensupları yıllık olarak düzenlenecek grup feri kaza poliçesinden yararlanabiliyorlar. Teminat tutarı katılımcının aylık düzenli katkı payının 150 katı ve 20.000 TL ile sınırlı tutuluyor.
İş Kültür Yayınları’ndan yüzde 40 indirim
Anadolu Emeklilik’in bir diğer avantajlı planı Usta Emeklilik Planı. Bu planın katılımcıları sağlık hizmetlerinin yanı sıra İş Portföy tarafından hazırlanan yatırım danışmanlığı bültenlerini ücretsiz edinebiliyorlar. Ayrıca bireysel emeklilik hesapları ile ilgili işlemlerini özel müşteri temsilcileri ile hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Usta Emeklilik Planı katılımcıları Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları kitaplarını da yüzde 40 indirimli alabiliyorlar.
DENİZ EMEKLİLİK
İki farklı emeklilik planı sunan Deniz Emeklilik, Deniz Plan'dan yararlanan katılımcılarına işsizlik teminatı ve gündelik hastane tazminatı hakkı tanıyor. Bu plana dahil olan bordrolu özel sektör çalışanlarına sunulan istem dışı işsizlik teminatından faydalanabilmek için en az 6 ay özel sektörde çalışıyor olmak ve en az 120 günlük Deniz Plan katılımcısı olmak gerekiyor. En fazla 4 aylık katkı payını kapsayan teminatın alt limiti 120 TL. Deniz Plan katılımcısı serbest meslek sahipleri ve devlet memurları ise gündelik hastane tazminatı alabiliyorlar. Katılımcılar, kaza veya hastalık sonucu en az 14 gün sürekli hastanede yatmaları halinde, aylık net maaşı veya gelirinin yüzde 65' ini geçmemek koşuluyla gündelik hastane tazminatı hakkından faydalanabiliyorlar.
ERGO İSVİÇRE EMEKLİLİK
Ergo İsviçre Emeklilik, Ergovan Bireysel Emeklilik ve Ergovan Plus Bireysel Emeklilik planları kapsamında katılımcılarına ek hizmetler sunuyor. Bu emeklilik planları katılımcıları Tur Assist tarafından sağlanan asistans hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Bu hizmetler; yurt içi seyahatlerde katılımcıya eşlik eden birinci derecede aile üyelerinin naklinden yakın bir aile mensubunun ölümü sonrası meydana gelen yurt içi seyahat masraflarına, uzman hemşire veya refakatçi gönderilmesinden hastanede yatma durumunda yardıma kadar çeşitli hizmetleri kapsıyor.
GROUPAMA EMEKLİLİK
Groupama Emeklilik, Süper Emeklilik ve Yarınlara Özel Emeklilik planlarına katılan müşterilerine Medline’dan tıbbi danışmanlık, acil kara ambulansı ve yine Medline’ın anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarından en az yüzde 5 indirim imkanı sunuyor. Ancak danışmanlık dışındaki acil ambulans hizmetinden faydalanmak için en az 1 yıl düzenli olarak katkı payının ödenmesi gerekiyor.
GARANTİ EMEKLİLİK
Garanti Emeklilik tüm bireysel emeklilik planlarının katılımcılarına Bonus teşviki veriyor. Ödemelerini Garanti kredi kartları ile yapan katılımcılar, Bonus kart ile yüzde 1, Flexi kart ile yüzde 2,6 bonus, Shop & Miles ile yapılan ödemelerde ise her 6 TL için 1 mil kazanabiliyorlar. Ayrıca katılımcılar birikmiş bonuslarını emeklilik sözleşmenize aktarabiliyorlar. Pratik, Prestige, Select ve Kobi olmak üzere dört farklı emeklilik planı sunan Garanti Emeklilik, Kobi Planı katılımcılarına ayrıca ücretsiz mali ve hukuki danışmanlık hizmeti sunuyor. Hizmet kapsamında katılımcılar ve yakınları 7 gün 24 saat boşanmadan tüketici haklarına, vergiden kiraya kadar her türlü hukuki konuda Inter Partner Asistance (IPA) danışmanlarından yardım alabiliyorlar. Ayrıca her türlü mali problem ve mevzuatla ilgili bilgi ve tavsiye alabiliyorlar.
VAKIF EMEKLİLİK
Vakıf Emeklilik, Bahar Güneşi, Kış Güneşi, Güz Güneşi ve Yaz Güneşi olmak üzere tüm bireysel emeklilik katılımcılarına Bonus uygulaması sunuyor. Asgari katkı payını düzenli ödeyerek en az 5 yıl sistemde kalan katılımcıların birikimlerine beşinci yılın sonunda birikimlerinin yüzde 1’i kadar Bonus ekleniyor. On yıl sistemde kalanlar yine birikimlerinin yüzde 1’i oranında Bonus’a hak kazanıyorlar, 56 yaşında emekliliğe hak kazananlar ise birikimlerinin yüzde 1.75’i kadar Bonus alabiliyorlar. Vakıf Emeklilik Bonus uygulaması dışında BES katılımcılarına SOS sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı da sunuyor. Bu hizmetlere tıbbi danışmanlık, 365 gün 24 saat limitsiz, ücretsiz acil doktor ve müdahale, kara ambulansı, ilaç sarf malzemesi temini dahil. Ayrıca katılımcılar anlaşmalı sağlık kuruluşlarından yüzde 5-25 oranlarında indirim imkanlarından faydalanabiliyorlar.
YAPI KREDİ EMEKLİLİK
Yapı Kredi Emeklilik’in, Akıllı Adım kapsamındaki Hazır Emeklilik, Kişiye Özel ve Safran bireysel emeklilik planlarına katılan tüm katılımcılar, sağlık kulübünün sunduğu imkanlardan faydalanabiliyorlar. Katılımcılar sistemde olduğu süre boyunca anlaşmalı sağlık kurumlarından indirimli, 24 saat Telemed24 danışmanlık hizmetinden de ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Kişiye Özel ve Safran planlarının katılımcıları ise sağlık kulübüne ek olarak ücretsiz ambulans hizmetleri ve katkı payı güvencesi almaya hak kazanıyorlar. Katkı payı güvencesi kapsamında, olası bir sakatlık ya da hastalık nedeniyle çalışma yaşamı 6 aydan uzun süreli kesintiye uğrayan katılımcıların katkı payları 5 yıla kadar Yapı Kredi Emeklilik tarafından katılımcıların hesabına yatırılıyor. Katkı payı güvencesi üst sınırı Kişiye Özel planlarda asgari katkı payının 5 katına, Safran planlarında ise 750 TL’ye kadar güvence sağlıyor.

Emeklilik şirketlerinin ek hizmetleri neler?

Allianz Emeklilik Katkı payı ödeme güvencesi, anlaşmalı sağlık kurumlarında indirim ve medikal asistans hizmetleri.

Aegon Emeklilik Bulunmuyor.

AvivaSa Emeklilik Bulunmuyor.

Anadolu Emeklilik Acil kara ambulansı ve sağlık danışmanlığı hizmetinden bedava, anlaşmalı sağlık kurumlarından indirim. Ev hanımlarına katkı payı ödeme teminatı. TSK mensuplarıma ferdi kaza sigortası. Usta Emeklilik Planı katılımcılarına yatırım danışmanlığı ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları kitaplarını yüzde 40 indirim.

Deniz Emeklilik Deniz Plan'dan yararlanan katılımcılara işsizlik teminatı ile gündelik hastane tazminatı.

Ergo İsviçre Emeklilik Ergovan Bireysel Emeklilik ve Ergovan Plus Bireysel Emeklilik planları kapsamında katılımcılarına Tur Assist tarafından sağlanan destek hizmetleri.

Finans Emeklilik Bulunmuyor.

Fortis Emeklilik Bulunmuyor.

Groupama Emeklilik Süper Emeklilik ve Yarınlara Özel Emeklilik katılımcılarına Medline’dan tıbbi danışmanlık, acil kara ambulansı ve anlaşmalı sağlık kurumlarından indirim.

Garanti Emeklilik Bonus uygulaması, Kobi Planı katılımcılarına mali ve hukuki danışmanlık.

ING Emeklilik Bulunmuyor.

Vakıf Emeklilik Bonus uygulaması, SOS sağlık hizmetleri. Belirli dönemlerde ekstra bonus.

Yapı Kredi Emeklilik Sağlık Kulübü, Kişiye Özel ve Safran planlarının katılımcıları ambulans hizmetleri ve katkı payı güvencesi.

Akıllı YAŞAM Dergisi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)