BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBES'te bu fonlara dikkat----

BES'te bu fonlara dikkat

BES'te bu fonlara dikkat
18 Mayıs 2011 - 09:12 www.finansgundem.com

Finans Emeklilik Genel Müdürü Ajlan Söz, değişken getirili büyüme fonları dikkat çekiyor

Son yıllarda yaşanan olumlu ekonomik gelişmelerin etkisiyle enflasyonun ve reel faiz oranlarının düştüğü bir döneme girildiğini ve yatırım ortamında buna paralel değişikliklerin meydana gelmeye başladığını belirten Finans Emeklilik Genel Müdürü Ajlan Sözütek, geçmiş dönemlerde yüksek enflasyona paralel olarak faiz getirilerinin yüksek olmasının, sabit getirili yatırım araçlarına yönelimi teşvik ettiğini belirtti. "Reel Faiz oranlarındaki düşüş ise, orta ve uzun vadeli yatırım yapma ihtiyacının artmasına neden olmaktadır. Bu durum sabit getirili yatırım araçları yerine, hisse senedi piyasası araçları ve özel sektör fonları gibi, büyüme amaçlı yatırım araçlarına yönelimi cazip hale getirmektedir" diyen Sözütek sözlerine şöyle devam etti: "Yaşanan bu ekonomik gelişmeler, katılımcılarına uzun vadede birikim yaptırmayı amaçlayan bireysel emeklilik yatırım fonları tercihinde de değişken getirili büyüme fonlarını daha çok önem arz eder hale getirmektedir. Katılımcılarına emeklilik dönemlerinde ek bir emeklilik geliri sağlama esasına dayalı olan BES'in gelişimi açısından, yukarıda tanımlanan yatırım ortamının uygun bir çerçeve oluşturduğunu söyleyebiliriz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musti08 Haziran 2011 19:16

    gecenlerdede yazmistim. katilimcilarin büyük bir kesiminin fon bilgisi hemen hemen yok. buda BES i kötü imajliyor. yine tekrar ediyorum, katilimcinin bagli oldugu sirket fon seciminde katilimciya yardimci olmali ve fon dagilimini devamli gözaltinda tutmali. eger bunu basarirsak cok büyük yol katetmis oluruz ve BES e katilim inanilmiyacak derecede artar. su anda AB ülkelerindede buna benzer sistemler var, fakat ben BES le karsilastirdigim zaman ve eger kosullar yerine gelirse bizim BES onlardan daha kazancli ve verimli. yalniz katilimciya fon dagiliminda büyük destek vermek gerekmektedir.