BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUzman yatırımcı: Yapılan hatalar 2008 krizindekinden büyük----

Uzman yatırımcı: Yapılan hatalar 2008 krizindekinden büyük

Uzman yatırımcı: Yapılan hatalar 2008 krizindekinden büyük
28 Ağustos 2020 - 13:46 www.finansgundem.com

Yatırım uzmanı Rob Arnott, 2008 krizinde yapılan hatalardan daha büyük hatalar yapılıyor dedi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tanınmış uzman yatırımcı Rob Arnott’a göre, dünyanın en büyük ekonomileri, 2008 yılında yaşanan finansal krizde yaptıklarından daha büyük hatalar yapma riski taşıyor.

Research Affiliates’ın kurucusu ve başkanı olan Arnott, korona virüs pandemisinin neden olduğu karantina önemlerinin “hisse balonlarına” yol açtığını ve yolun sonunda büyük zorlukların beklediğini söyledi.

Arnott’a göre “büyük mesele karantina ve bu uygulamadan kaynaklanan trilyonlarca dolarlık ekonomik teşvik paketinin hisse balonları yaratması. Virüsün etkisi, karantinanın verdiği zararlar yanında küçük kalıyor.”

Arnott, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın, önemli politika duyuruları yaptığı, Jackson Hall konuşmasının hemen ardından açıklamada bulundu. Mevcut küresel ekonominin 2008 yılındaki ekonomik krizde yapılan hataları tekrarlama riski olup olmadığı sorulduğunda Arnott, “daha da kötüsü” cevabını verdi.

Arnott, kendi paralarını basan ülkelerin asla parasız kalmayacağı düşüncesine dayanan, Modern Parasal Teori (MMT)’ye fazlaca bel bağlama tutumuna karşı uyarıda bulundu. Açıklamasında “geri adım atıp yeni bir bakış açısıyla bakmadığımız takdirde, bu hızlı harcama ve para basma sürecinin sonuçları yıkıcı olacak” dedi.

Korona virüs krizi ülkelerin hızlı bir şekilde karantina önlemleri almaya zorlayarak, küresel ekonomilere büyük darbe indirdi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, ağustos ayının ilk günlerinde ülkenin “kaydedilen en büyük resesyonu” yaşadığını doğruladı. İngiltere’nin gayrisafi yurtiçi hasılası, 2020 yılında nisan ve haziran ayları arasında rekor bir %20,4’lük düşüş gösterdi.

Bununla birlikte ABD ekonomisinde de aynı tarihlerde %32,9 oranında küçülme yaşandı. Bu oran da kayıtların tutulmaya başlandığı 1947 yılından bu yana gerçekleşen en sert düşüş oldu.

Bu ayın ilk günlerinde, Allianz Ekonomi Danışmanı Mohamed El- Erian da, ekonomilerin korona virüs kriziyle baş etmeye çalışırken, politika hataları yapma riski taşıdığı konusunda uyarıda bulundu. Pimco’nun eski yöneticisi El-Erian, Financial News’e yaptığı açıklamada, küresel kriz “riskinin devam ettiğini” ancak bu riskin “uygun hükumet politikalarıyla” düşürülebileceğini söyledi.

Açıklamasının devamında, “küresel ekonomiyi bekleyen daha büyük bir riskin, 2008 krizinde yapılan hataların tekrarlanması” olduğunu söyledi. Bu hata “küresel ekonomik kriz tehdidini ortadan kaldırmayı başarmak ancak, yüksek, kapsayıcı ve kalıcı ekonomik büyümeyi garanti altına alamamak” diyerek konuşmasını noktaladı.

ABD ekonomisinde “çift diplilik” hala mümkün

 

Özel sermaye şirketleri pandeminin kötü adamları olabilir

 

Powell: Fed ortalama yüzde 2 enflasyon hedefliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)