BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan Çin'e doğalgazda büyük kıyak----

Rusya'dan Çin'e doğalgazda büyük kıyak

Rusya'dan Çin'e doğalgazda büyük kıyak
25 Nisan 2024 - 06:44 www.finansgundem.com

Rusya Çin'e en az 2027 yılına kadar yüzde 28 indirimle doğalgaz satışı yapacak.

Bloomberg ajansı Rusya'nın en az 2027'ye kadar Çin'e yüzde 28 indirimle doğal gaz satacağını yazıyor. Ajans haberi Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın açıkladığı makro tahminlere dayandırdı.

Şu anda Türkiye ve Avrupa Birliği bin metreküp doğal gaz için Rusya'ya 320 dolar ödüyor. Çin'in bu yıl bu miktar için ödeyeceği para ise 257 dolar.

Bakanlığın tahminlerine göre önümüzdeki 3 yıl boyunca doğal gaz birim fiyatı her iki istikamette de bir miktar ucuzlasa da Avrupa ve Türkiye ile Çin arasındaki fiyat farkı yüzde 28 seviyesinde seyredecek.

Rusya Çin'e Sibirya'nın Gücü boru hattı üzerinden doğal gaz tedarik ediyor. Hattın yıllık taşıma kapasitesi 38 milyar m3. 2023'te ihraç edilen gaz miktarı ise 22,7 milyar m3 olarak açıklandı.

Rusya ile Çin Sibirya'nın Gücü 2 adında bir doğal gaz boru hattı daha inşa etmek için görüşmelerde bulunuyor. Ancak Rus basını Çin'in nihai anlaşma için "ayak sürüdüğünü" yazdı.

Rusya Çin'e boruyla gaz sevkiyatında ilk kez lider

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)