BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ekonomisinde “çift diplilik” hala mümkün----

ABD ekonomisinde “çift diplilik” hala mümkün

ABD ekonomisinde “çift diplilik” hala mümkün
28 Ağustos 2020 - 09:41 www.finansgundem.com

Atlanta Fed’in Eski Başkanı Dennis Lockhart ABD ekonomisinde “çift dipli” resesyonun hala mümkün olduğu açıklamasını yaptı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi, içinde bulunduğumuz çeyrekte geçtiğimiz üç ayın sert daralmasından kurtulmaya kararlı görünüyor. Ancak korona virüsün yayılımı iyi yönetilemezse yeniden düşüşe geçebilir.

2007-2017 yılları arasında Atlanta Fed’in başkanlığını yapmış olan Dennis Lockhart, ABD ekonomisinde “çift dipli” bir resesyona dair uyarıda bulunan ekonomistler ve uzmanlar arasında yer aldı. Çift diplilik, bir ekonominin kısa bir iyileşme sürecinden sonra yeniden düşüşe geçmesi anlamına geliyor.

Lockhart Cuma günü Cnbc’ye yaptığı açıklamada “ilerleyen döneme baktığımızda, birçok senaryoyu göz önünde bulundurmak gerekiyor ve bu senaryoların arasında da elbette kötümser bir yaklaşım var ve bir çift diplilik mümkün” dedi.

Lockhart açıklamasının devamında “korona virüs sürecinin yönetimiyle ilgili işler kötü giderse ve vaka sayıları daha da artarsa, çift dipli bir ekonomiyle karşılaşmamız muhtemel. Perşembe günü açıklanan vaka sayıları da bunun sinyallerini veriyor olabilir” dedi.

Eski Fed Başkanı, ABD’de gerçekleşen işsizlik başvurularına da değindi. İşsizlik başvuruları 22 Ağustos tarihinde sona eren haftada 1 milyonu aşmıştı.

Lockhart’tan önce, Kansas City Fed Başkanı Esther George ve Morgan Stanley Asya Eski Başkanı Stephen Roach da, çift diplilik konusunda uyarıda bulunmuştu.

En uygun çözüm parasal önlem

ABD şimdiye kadar 5,8 milyondan fazla korona virüs vakası ve 180,000’in üzerinde hayatını kaybeden insan bildirdi. Bu rakamlar, Johns Hopkins University’nin derlediği verilere göre dünyanın en yüksek rakamları.

Ülke genelinde değişiklik gösteren seviyelerde karantina önlemleri ABD ekonomisinde bu yıl ikinci çeyrekte %31,7’lik bir düşüşe neden oldu. Bu ABD’nin tarihte en sert düşüşü olarak gerçekleşti.

Lockhart, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD ekonomisinin, daha çok parasal desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Zira parasal politikaların kullanımı sınırlara yaklaşıyor. Fed’in gelecekte uzun bir süreyle faiz oranlarını sıfıra yakın tutacağının sinyallerini verdiğini söyledi.

Yeni bir ekonomik teşvik paketi üzerinde uzlaşma sağlayamayan ABD Meclis'i ve Beyaz Saray’ın ilerlemenin önünde engel olarak durduğu açıklaması yapıldı. Lockhart, “eğer en kötü senaryonun gerçekleşmesinin önüne geçmek için etkili bir çaba sarf edilecekse, bunun parasal politikalardan gelmesi gerekiyor” dedi.

ABD'de ekonomik yardım paketi için ilerleme yok

 

ABD'de Kovid-19 enfekte sayısı 6 milyonu aştı

 

Fed’den düşük enflasyona karşı yeni yöntem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)