BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışmak isteyenler bu sektörlere akın ediyor----

Uzaktan çalışmak isteyenler bu sektörlere akın ediyor

Uzaktan çalışmak isteyenler bu sektörlere akın ediyor
29 Ağustos 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

Uzaktan çalışma metoduyla dikkat çekici şekilde büyüyen bazı sektörler diğer sektörlerden işveren ve çalışanlara da ilham oluyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzaktan çalışma, pandemi ve sonrası süreçte özellikle işverenler ve çalışanlar arasında bir çatışma alanı olarak sürekli tartışılıyor. Dev teknoloji şirketlerinden yatırım bankalarına kadar birçok büyük şirket, çalışanlarını ofise geri dönmeye davet ederken çalışanlar ise yeni dönemin en belirgin esnekliklerinden uzaktan çalışma imkanını bir şart olarak öne sürmeyi sürdürüyor.

Colorado merkezli iş arama sitesi FlexJobs’un on binlerce işi analiz ederek elde ettiği sonuçlara göre uzaktan çalışmanın belirgin şekilde büyüme yarattığı sektörler, uzaktan çalışmanın devam edip etmeyeceğine yönelik de de bazı işaretler veriyor.

Araştırmaya göre, 2021 yılının ikinci yarısında listelenen tam zamanlı uzaktan işlerin 2022 yılının ilk yarısıyla kıyaslanması sonucu en hızlı büyüyen iş alanları tespit ediliyor. Fortune’dan Chloe Berger’in haberine göre, bir yıllık bu sürede, uzaktan çalışma iş olanaklarının genel olarak sayıca arttığı gözleniyor. Artış oranı ise yüzde 22 ile dikkat çekici boyutlarda.

Büyüyen sektörler

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, FlexJobs, araştırmasında, uzaktan çalışma politikalarını en hızlı ve kolay şekilde benimseyen sektörleri bulmak için muhasebe, pazarlama, proje yönetimi ve bilgi teknolojileri gibi uzak iş listelerine hakim olan büyük sektörleri değerlendirme dışı bırakıyor. FlexJobs, tam zamanlı uzaktan çalışmanın uygulandığı iş alanları arasında en az yüzde 45 oranında büyüyen sekiz çalışma alanını sıralıyor:

Etkinlik planlaması

Seyahat ve konaklama

Kar amacı gütmeyen işler / Hayırseverlik

Tıbbi araştırma

İletişim

Sanat ve yaratıcılık

Haber ve gazetecilik

Hukuk

Uzaktan çalışma kalıcı olabilir

Anket sonuçlarına göre, ilginç bir şekilde etkinlik planlama, seyahat ve konaklama gibi klasik hizmet sektörleri ilk iki sırada yer alıyor. Bu istatistik, uzaktan çalışmanın kalıcı olabileceğini gösteren bir işaret olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, bu sektörlerdeki uzaktan işler, etkinlik yöneticileri ve iş seyahati satış yöneticilerinin karşı karşıya kaldığı gibi müşterilerle çok fazla yüz yüze etkileşim gerektirmiyor.

Anket sonuçları, etkinlik planlama, seyahat ve konaklama gibi klasik hizmet sektörlerinin ilk iki sırada olduğunu gösteriyor. Bu istatistik, uzaktan çalışmanın kalıcı olabileceğini gösteren bir işaret olarak kabul ediliyor.

Verimi artırıyor

Pandemi başladığından beri birçok sektör, çalışmayı tamamen yeni ve başka bir anlayış altında görmeye zorlanıyor. Bu denemeler arasında uzaktan çalışma, etkisi uzun süreye yayılan ve genel anlamda onay alan bir model olarak öne çıkıyor.

Bazı araştırmalar, insanların ofis dışında çalışırken verimliliklerinin gerçekten arttığını gösteriyor. Bazı insanlar ise sanal ortamda ne kadar üretken olduklarını göstermek için zaman harcıyor. Oysa Stanford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, 2022 yılında, 2020 yılına kıyasla yüzde 5'lik bir artışla uzaktan çalışanların ofis içi çalışanlara göre yüzde 9 oranında daha üretken olduğu tespitinde bulunuyor.

Yüzde 87 uzaktan çalışmayı tercih ediyor

Yöneticiler ve çalışanlar, ofise dönme konusunda bir çatışma yaşıyor. ‘Büyük İstifa’ ile körüklenen ve esnek çalışmayı tercih eden çalışanlar, iş yeri tercihlerini patronlarına karşı kullanabiliyor. Bir McKinsey anketine göre, Amerikalıların yüzde 87'si şans verildiği takdirde esnek bir program dahilinde çalışmayı tercih ediyor.

Uzaktan çalışma sizin için de uygun bir çalışma modeliyse, bu modelin ağırlıklı olarak kullanıldığı büyüyen sektörlere geçiş yapmanız gelecek açısından doğru bir hamle olabilir.

Apple çalışanları, uzaktan çalışma esnekliği talep ediyor

 

Yabancı şirketler için uzaktan çalışma ve ücret gelirlerinde vergi durumu

 

Uzaktan çalışma cinsiyet eşitsizliğini körüklüyor

 

Uzaktan çalışma enflasyonu yavaşlatabilir

 

Z Kuşağı uzaktan çalışmayı tercih ediyor

 

10 şirketten 9’u uzaktan çalışmaya olumlu bakıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)