BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUzaktan çalışma esnafı vurdu----

Uzaktan çalışma esnafı vurdu

Uzaktan çalışma esnafı vurdu
02 Eylül 2021 - 18:00 www.finansgundem.com

Pandemi süresince yaygınlaşan uzaktan çalışma uygulamaları beyaz yakalı çalışanlarda gün geçtikçe daha kalıcı hale geldi. Beyaz yakalılara hizmet veren işletmelerse uzaktan çalışma sürecinin kaybedenleri oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sürecinde uzaktan çalışan veya şehirlerin banliyölerine kaçan beyaz yakalı çalışanların kenar mahallelerde yaşayan düşük vasıflı işçilerin orantısız bir şekilde zarar görmesine neden oldu.

Bloomberg International’ın haberine göre yapılan son bir araştırma pandemiden önde geçimlerini sağlamak için ofis çalışanlarına bel bağlayan kuaförler ve garsonlar gibi milyonlarca hizmet sektörü çalışanlarına uzaktan çalışma ve şehirlerden uzaklaşmanın etkilerini ölçtü.

Ocak ayında ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu tarafından yayınlanan "Uzaktan Çalışma Coğrafyası" adlı makaleye göre, ülkenin en yoğun kentsel bölgelerindeki düşük vasıflı tüketici hizmetleri sektörü çalışanları, bir yıl öncesine kıyasla ABD ekonomisindeki mesai saatlerinin neredeyse %60'ını kaybetti. Söz konusu sektör ABD işgücünün %41’İni oluşturuyor.

Amerikan Nüfus Sayım İdaresi verilerine dayanan araştırmaya göre bir başka deyişle yoğun nüfuslu bölgelerde çalışan düşük vasıflı işçiler salgından en olumsuz etkilenen kesimi oluşturdu.

Makalenin yazarları Princeton Üniversitesi'nden Lukas Althoff, Kaliforniya San Diego Üniversitesi'nden Fabian Eckert, Georgetown Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nden Conor Walsh, "Yüksek vasıflı hizmet çalışanları konut seçimlerinde esneklik kazanıyor. Yüksek gelirlilerin konut seçimlerindeki bu tür değişiklikler, yerel tüketici hizmetleri talebine bağlı olan büyük şehirlerdeki düşük vasıflı hizmet çalışanlarının ekonomik geçim kaynaklarını tehlikeye atıyor" dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pandemi dönemindeki eve kapanma sürecinde uzaktan çalışma uygulamaları emlak piyasasından hizmet sektörüne kadar ABD ekonomisinin tamamında derinlemesine bir etki oluşturdu. Ofise yakın bölgelerden şehirlerin daha dış kısımlarına yerleşen beyaz yakalılar emlak fiyatlarında olağanüstü değişimlere sebep oldu. Ofis çalışanlarına hizmet vermeye odaklanan işletmelerse pandemi sonrası ortaya çıkan yeni tabloyla baş etmeye çalışıyor.

Yazarlar, bir şehrin nüfus yoğunluğu ile uzaktan çalışma potansiyeli arasındaki ilişkiyi "çarpıcı" olarak tanımlıyor. Amerika'nın en yoğun bölgelerinde, yerel mesleklerin yaklaşık %45'inin ofisten uzakta yapılabileceğine ve bu oranın ülkedeki toplam maaş ödemelerinin yaklaşık %65'ini temsil ettiğine işaret ettiler.

'Uzaktan çalışma, siber güvenlikte boşluk oluşturdu'

 

Brexit Londra’nın finans sektörünü bitirdi mi?

 

Yıldız teknoloji yatırımcısı ESG fonu kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)