BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYıldız teknoloji yatırımcısı ESG fonu kuruyor----

Yıldız teknoloji yatırımcısı ESG fonu kuruyor

Yıldız teknoloji yatırımcısı ESG fonu kuruyor
02 Eylül 2021 - 17:08 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü teknoloji fonu Ark Inovation’ın kurucusu Cathie Wood ESG fonu oluşturuyor. Wood’un ilk kez oluşturduğu endeks fonu banka hisselerini dahi sürdürülebilir yatırımların dışında tutuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji fonlarıyla dünya çapında ün kazanan ABD'deki en büyük aktif borsa yatırım fonu sağlayıcısı olan Cathie Wood’un fon şirketi Ark Invest, çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyetli (ESG) yatırımlara odaklanan bir pasif fon olan bir pasif fon başlatmak için başvuruda bulundu.

Financial Times’ın haberine göre Transparency ETF ismini taşıyacak fon ESG hassasiyeti olmayan firmaları portföyünün dışarısında bırakacak. Düşük ESG standartlarına sahip alkol, şekerleme, fosil yakıt ve metal şirketleri dışında, fonun ESG standartlara uymayan bankacılık hisselerini de dışarıda bırakacağı belirtildi.

Endeks fonu şeffaflık gibi faktörlerde daha fazla öne çıkan, daha az davada adı geçen ve kurumsal güven sıralamasında üst seviyelere oynayan şirketlere odaklanacak.

Borsa araştırmaları şirketi CFRA’nın ETF ve Yatırım Fonu Araştırmaları Başkanı Todd Rosenbluth, “Yatırımcılar giderek daha fazla ESG özelliklerine ve bu tür ürünlere odaklandı ve bu yatırımlar 2021 yılında daha fazla rağbet gördü. Söz konusu hamle aktif yönetimle tanınan bir firmanın nadir görülen endeks tabanlı bir yaklaşımıdır” açıklamasına yer verdi.

Rosenbluth 100 şirketin bulunacağı endeksin içerisinde Apple, Nike, Nvidia ve Salesforce gibi büyük ölçekli büyüme odaklı firmaların yanında Ark Invest’in favori firması Tesla’yı da barındıracağına işaret etti.

Endeks fonu üç ayda bir yeniden dengelenecek. Ark'ın amiral gemisi fonu 22 milyar dolarlık ARK Inovation ETF’nin aksine Transparency ETF Tesla’ya %1,14 ağırlık veriyor. ARK Inovation ETF’sindeki Tesla ağırlığı ise %10,76 seviyesinde.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pasif fonlar arasında değerlendirilen endeks fonları ortak özelliği olan hisse senetlerin bir portföyde birleştirilmesi ve piyasaların dönemlik seyrine göre aktif alım satımların gerçekleştirilmemesi anlamına geliyor.

Yoğunlaştığı sektör veya endeks performansıyla beraber hareket eden fonlar birçok ünlü yatırımcının da bireysel yatırımcılara tavsiye ettiği bir yatırım alanı. Hedge fonları gibi aktif yatırım fonlarına göre daha düşük fon giderleri olan endeks fonları Warren Buffett gibi yatırım efsaneleri tarafından da öneriliyor.

ESG yatırımcıları teknoloji balonundan ders almalı

 

Açığa satışçıların hedefi olan yatırımcıdan hodri meydan

 

Teknoloji şirketleri lobicilikte lider

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)