BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUniCredit yeni bir banka alıyor----

UniCredit yeni bir banka alıyor

UniCredit yeni bir banka alıyor
30 Temmuz 2021 - 08:03 www.finansgundem.com

İtalya’nın en büyük bankası, Yapı Kredi Bankası’nın ortağı UniCredit, İtalyan bankası Monte Paschi'yi satın alma görüşmelerine başladı

UniCredit SpA, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA'yı satın almak için görüşmelere başladığını duyurdu.

Bakanlık, "UniCredit ve Maliye Bakanlığı, dikkatlice tanımlanmış bir çevre ve uygun risk azaltma ile Paschi'nin ticari operasyonlarını içeren potansiyel bir işlem için ön koşulları onayladı" açıklamasını yaptı. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Anlaşma, işlemin sermaye tarafsızlığını, bankanın şüpheli kredilerinin ve tüm olağanüstü davaların hariç tutulmasını ve diğer potansiyel kredi risklerinden yeterli korumayı sağlayacaktır.

UniCredit CEO'su Andrea Orcel, "Durum incelemesi döneminde ayrıntılı analizler yapacağız ve üzerinde anlaşılan bu parametreleri karşılayabilecek bir işlem tasarlayıp tasarlayamayacağımızı değerlendireceğiz. O zaman ve ancak o zaman devam edip etmeyeceğimize karar verecek unsurlara sahip olacağız." dedi.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, İtalyan UniCredit bankası, yeni CEO’su Andrea Orcel, kısa bir süre önce dümene geçer geçmez bankanın gelir ve kâr büyümesini artırmak için yeni satın alma ve birleşmeleri değerlendirdiklerini açıklamıştı.

UniCredit'in yeni CEO'su Orcel, "aktif tasarruf" sürecinin sona erdiğini açıkladı.

Orcel'in yeni satın alma ve birleşmelere olan açıklığı şirketin bir önceki CEO'su Jean Pierre Mustier'in bu konudaki yaklaşımından net bir şekilde farklılık gösteriyor.

Bu arada, bankanın Q1 net kârı analistlerin beklentilerinin orta değeri olan 396 milyon euronun iki katını aşarak 887 milyon euro oldu.

Bankanın bir önceki CEO'su Mustier'in yönetim kuruluyla stratejik konularda ihtilafa düşüp Nisan'da görevi bırakmasının ardından göreve gelen Orcel, kredi faaliyetlerindeki zayıflığın ileriki çeyreklerde devam edebileceği konusunda uyardı.

Archegos Capital dev İsviçre bankasını kandırmış

 

Allianz: Bankacılık sektöründe fırsat kalmadı

 

Bankacılık sektöründe çalışan sayısı azalıyor

 

Avrupa bankaları pazar payını Wall Street devlerine kaptırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)