BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAllianz: Bankacılık sektöründe fırsat kalmadı----

Allianz: Bankacılık sektöründe fırsat kalmadı

Allianz: Bankacılık sektöründe fırsat kalmadı
29 Temmuz 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

Bu ay Allianz Westpac Banking Corporation’ın sigorta birimini 725 milyon dolara satın aldı. Allianz’ın Tüketici Birimi Genel Direktörü Mick Winter, şimdilik bankacılık alanında fırsatların tükendiğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigortacılık devi Allianz Westpac Banking Corporation’ın genel sigorta birimini 725 milyon dolara satın aldı. Allianz’ın Tüketici Birimi Genel Direktörü Mick Winter, bu satın alımın şimdilik Avusturalya bankacılığında sigorta sektörünün yapacağı son satın alım olacağını söyledi. Winter, “her zaman stratejimizi destekleyen satın alımlarla ilgileniyoruz ancak bankacılık sektöründe daha fazla fırsat yok” dedi.

Anlaşmanın uygulama aşamasının iyi geçtiğini söyleyen Winter, “memnuniyet verici bir şekilde zamanında uygulandı ve imzaların atılmasının ardından 7 ay içinde gerçekleşti” dedi. Açıklamasının devamında, “Westpac’ten 350 çalışan Allianz’a katıldı, bu her iki kurum için de önemli” ifadesini kullandı. Westpac son zamanlarda genel sigorta birimini satan bir başka Avusturalya bankası oldu. Analistler bu temel faaliyet alanı dışındaki varlık satışlarının beklenmedik olmadığını düşünüyor.

insurancebusinessmag.com'un haberine göre  2018 yılında bankacılık alanında yapılan düzenlemelerden bu yana bankalar ana faaliyet alanları üzerine daha çok odaklanıyor ve volatilitesi yüksek varlıklara odaklanıyor. Geçtiğimiz ay Hollard Group Commonwealth Bank of Australia’nın (CBA) genel sigortacılık birimi CommInsure General Insurance’ı satın almaya karar verdi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, anlaşmanın tutarı ise yaklaşık 1 milyar dolar oldu. Gelecek yılın ortalarında onaylanması beklenen anlaşmayla Hollard konut, eşya ve motorlu taşıt sigortası ürünlerinde 800 binin üzerinde poliçeye sahip olacak. Allianz ile Westpac arasında yapılan anlaşma ilk olarak aralık ayında açıklanmış ve Allianz’ın banka ile yaptığı anlaşma sayesinde sunduğu ürün yelpazesi genişlemişti.

Yeni anlaşma kapsamında Allianz Westpac Group’un markalarına geniş kapsamlı kişisel sigorta ürünleri, konut ve eşya gibi alanlarda hizmet verecek. Winter, Allianz için anlaşmanın büyük ölçekli faydalar sunduğunu söyledi. Winter, “banka sigortacılığı alanında hali hazırda iyi durumdayız bu nedenle bu ölçekte bir işbirliği yatırımları büyütecek” dedi. Allianz’ın Westpac birimi ile başarılı bir entegrasyon sağlanması için bir program başlattığını söyleyen Winter, Westpac müşterilerinin hizmet almayı sürdürmesi için ek işe alımlar da yapıldığını açıkladı.

Winter, “değişimlerin büyük bir bölümü Allianz’a geçecek ekibin başarılı bir uyum süreci geçirmesi için yapılıyor” dedi. Bu satın alımla ise Allianz Avusturalya’nın üçüncü en büyük sigorta şirketi konumuna yerleşti.

BDDK'dan felaket bölgesine özel kredi kartı taksitlendirmesi

 

Avrupa bankaları pazar payını Wall Street devlerine kaptırdı

 

Coca-Cola ilk NFT’sini piyasaya sürüyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)