BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜlker'den flaş karar!----

Ülker'den flaş karar!

Ülker'den flaş karar!
28 Nisan 2014 - 07:18 www.finansgundem.com

Yıldız Holding’in Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, futbola sponsorluk desteği vermeyeceklerini açıkladı

Futbol külüplerine  36 milyon lira bütçe ayıran Ülker, sponsorluktan vazgeçiyor. Yıldız Holding’in Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, “Şike ve şiddet olayları sebebiyle yatırımın karşılığını alamadık. Bu yüzden futbola destek vermeyeceğiz.” dedi.

Zaman'da yer alan habere göre, önceki yıllarda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a sponsorlukları ile dikkat çeken Ülker, futbol kulüplerine destek vermeme kararı aldı. Ülker’i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding’in Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, şike ve şiddet olayları sebebiyle yaptıkları yatırımın karşılığını alamadıklarını söyledi. ‘Mutlu anlar’ sloganı ile hareket eden Ülker’in mutsuzluklarla özdeşleşemeyeceğini kaydeden Şeker, “36 milyon dolara yakın futbol sponsorluğuna bütçe ayırdık. Fakat kulüplere verilen cezalar oluyor. Maça sadece kadın ve çocuklar girebiliyor. Biz ödediğimiz bedelin karşılığında maksimum reyting, maksimum seyirci ve eğlence isteriz. Bizim markamız mutlu anlar noktasıyla hayatta var. Kimse markasını şiddet ortamı içerisinde görmek istemez. Bu bizi rahatsız ediyor.” dedi.

Bugün TV’de Üç Nokta programına konuk olan Şeker, önemli açıklamalarda bulundu. Ülker’in ürünü müşteriye sunduktan sonra sahaya çıkardığını ifade ederek, müşterinin onaylamadığını piyasaya sürmediklerini belirtti: “Murat Ülker (Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı) müşteriye gidecek ürünleri rafa bakmadan inceler. Çocukluktan itibaren fabrikada yetiştiği için makineden anlıyor. Murat Bey’e yurtdışından aldığım bir ürünü beğendiğimi söylüyorum, biz de yapalım diyorum. Bizde fikir sahibi herkes ürünü getiriyor, öneri olarak sunuyor. Sonra onlar analizlere tabi tutuluyor, kaça alırsın rekabette nasıl yer bulur gibi. Eğer bulamıyorsa ürün kalıyor.” Öte yandan Şeker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nde 875 bin çocuğa ulaştıklarını kaydetti.

Murat bey, iş yapış şekline karışmaz

İşini iyi yapan ve işine tutkuyla bağlı insanlarla çalışmayı seven Murat Ülker’in prensibinin sıfır hata olduğunu belirten Şeker, “Murat Bey, iş yapış şeklinize karışmaz. Alanı geniş bir yöneticidir. Ancak hataları ikinci ya da üçüncü kez tekrarlamamanız gerekir.” dedi. Ülker ailesinin kültüründe emeğe saygı olduğuna dikkat çeken Şeker, Murat Ülker’le çalışmanın hem çok kolay hem çok zor olduğunu ifade etti: “Murat Bey’i iyi okumak lazım. Ne istediğini iyi tanımlayan bir yöneticidir. Siz bir hedef tanımlarsınız, o holding hedeflerini tanımlar. Holding hedeflerinin alt hedeflerini, iş birimleri kendilerine göre tanımlar. Sonra siz yıl sonunda ölçümleme kriterlerine göre başarılı ya da başarısız olursunuz.”

Godiva, Türkiye’nin çok sevindiği bir iş oldu

Ülker’in, Godiva’yı satın almasının uzun bir süreç aldığını belirten Zuhal Şeker, bunun Türkiye’yi sevindiren bir iş olduğuna dikkat çekerek, “Godiva ile ilgili hiçbir zaman haberi saklamadık. Arayan arkadaşlara satış bitmeden haberi paylaşmanın doğru olmayacağını aktardık. Satış gerçekleştiğinde akşamdı, Murat Bey aradı, süreci anlattı. Haber bültenlere gece hazırlandı. Bazı arkadaşlar matbaadan dolayı haberi atlamış oldu.” dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • suat inan29 Nisan 2014 07:38

    Yürekten alkışlıyorum Ülker grubunu ve bu kararı alan yöneticilerini. Ülkemizde artık olimpiyat sporları konuşulması gerekiyor. Güreşte Avrupa şampiyonu çıkarıyoruz, TV'larda gören yok. Saygılar

  • Onur Saygın28 Nisan 2014 16:59

    İşini tam patronu mutlu edecek şekilde yapmaya çalışıyor :) Alakasız bir konu olmasına rağmen, patronumuz şöyledir, böyledir diye eklemeyi de unutmamış. Ahh ah :)