BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜç yılda 50 banka Rusya'yı terk edecek----

Üç yılda 50 banka Rusya'yı terk edecek

Üç yılda 50 banka Rusya'yı terk edecek
14 Haziran 2023 - 08:35 www.finansgundem.com

Büyük şirketlere ve küçük işletmelere ait 50 yabancı bankanın üç yıl içinde Rusya'dan ayrılabileceği açıklandı.

Rusya'da bankacılık sektörünün geleceğine dair umutsuzluk hakim. Analitik Kredi Derecelendirme Kuruluşu AKRA’nın CEO’su Mikhail Sukhov, önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 50 yabancı bankanın Rusya pazarından çıkabileceğini söyledi.

Izvestia gazetesi ile yaptığı bir röportajda bankacılık sektörünün son durumunu değerlendiren Sukhov, Sukhov, bankaların Rusya’dan ayrılma nedenleri ve olasılıklarının büyük ölçüde banka türlerine göre belirlenmekte olduğunu vurgularken, “Birincisi yabancı olanlar. Buradan çıkış hızı büyük ölçüde idari kararlara ve ana merkezlerinin ülkelerindeki merkez bankasıyla olan ilişkilere bağlı. Ayrıca Rusya’dan ayrılmanın ne kadar karlı olduğu da önemli” dedi.

AKRA’nın tahminlerine göre Rusya’da 50’den fazla yabancı kredi kuruluşu faaliyet gösterirken, Sukhov, ancak bazılarının sermayesinin dost devletlerin kontrolünde olduğunu ve kapatmayı düşünmediklerini ifade etti.

Gazetemru'nun haberine göre, Rusya’dan ayrılabilecek ikinci grup yabancı kredi kuruluşlarının ise büyük şirketlere veya işletmelere ait küçük bankalar olduğuna dikkat çeken Sukhov, “Örneğin kredi ve ödeme hizmeti verenlerde mevcut koşullarda bu hizmetin tek gelir kaynağı olamayacağı anlaşılıyor. Daha karlı pazarlara girmek gerekiyor. Düşük sermaye ile herkes başarılı olamaz” diye konuştu.

Üçüncü grubun ise daha büyük şirketlerin içerisinde bulunan kredi kuruluşları olduğunun altını çizen AKRA CEO’su, bu şirketlerin sahiplerinin maliyetleri düşürmek için bankaların faaliyetlerine son ereceğine inanıyor.

AB'den Raiffeisen Bank’a Rusya’dan ayrılması için baskı

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB), henüz AB yaptırımları altına girmemiş ve sistematik olarak önemli birkaç Rus bankasından biri olarak öne çıkan Avusturyalı Raiffeisen Bank’a Rusya’dan ayrılması için baskı uyguladığı açıklandı.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Avrupalı ​​düzenleyici kurumla ilgili gerilimin adı açıklanmayan üst düzey bir ABD’li yetkilinin geçen ay Viyana’ya yaptığı ziyaretin ardından yükseldiğine değindiği haberinde, ABD’nin ECB yetkililerine Raiffeisen Bank’ın Rusya’da devam eden ticari faaliyetleriyle ilgili endişelerini dile getirdiğini aktardı.

ECB sözcüsü Reuters’e verdiği demeçte, “Bankalardan Rusya’daki işlerini yakından izlemeye devam etmelerini ve ideal olarak faaliyetlerini mümkün olduğunca azaltmalarını ve kısmalarını istedik” ifadelerini kullandı.

Ajansa göre Avrupa Merkez Bankası, Raiffeisen Bank’ın Rusya pazarından derhal çıkmasını şart koşmasa da ülkedeki varlığını azaltmak için Avusturya bankacılık grubundan bir eylem planı hazırlamasını talep ediyor.

Zelenskiy, Rusya'dan ayrılan şirketleri ülkesine davet etti

 

Rusya'da bankaların sorunlu borçları giderek artıyor

 

Nabiullina: Yaptırımların sıkılaştırılmasına yönelik riskler artıyor

 

Rus oligarkların yatırımları ülkelerine döndü

 

Ukrayna işgali Rus oligarklara ne kadar kaybettirdi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)