BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna işgali Rus oligarklara ne kadar kaybettirdi?----

Ukrayna işgali Rus oligarklara ne kadar kaybettirdi?

Ukrayna işgali Rus oligarklara ne kadar kaybettirdi?
25 Şubat 2023 - 17:43 www.finansgundem.com

Rus oligarkların Ukrayna işgali nedeniyle ne kadar kaybettiği belli oldu. İşgal sonrası iş adamlarının toplam serveti 67 milyar dolar eridi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar Rusya'nın ekonomisinde çöküşe neden olurken, Rus oligarklara da darbe vurdu. Uluslararası finans haber ajansı Bloomberg, Rusya’nın en zengin 23 iş adamının toplam servetinin Ukrayna’daki gerilim nedeniyle yaklaşık 67 milyar dolar azaldığı bildirdi. Tahminlere göre, askeri operasyon sonrası 6,7 ​​milyar dolar kaybeden çelik üreticisi Severstal’ın yönetim kurulu başkanı Aleksey Mordashov serveti en çok azalan zenginler arasında lider oldu.

Bloomberg’e göre kayıplar açısından ikinci sırada bir diğer dev çelik üreticisi NLMK’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Lisin’ yer alırken, Lisin’in askeri operasyonun başladığı tarihten bu yana 5,8 milyar dolar zarar ettiği kaydedildi.

En büyük zarara sahip üçüncü Rus zengin Evraz Maden şirketi hissedarı Roman Abramovich olurken, Ukrayna’daki gerilimle birlikte Abramovich’in 5,6 milyar dolar kaybettiği belirtildi.

Ajans, Rusya’da yıl sonuna kadar servetleri artan milyarderler olduğunu da vurgularken, bunların arasında  özellikle son bir yılda 2,1 milyar dolar kazanan gübre üreticisi PhosAgro’nun CEO’su Andrey Guryev’in bulunduğu, bu iş adamını 1,2 milyar rubleyle Alisher Usmanov’un izlediği ve üçüncü sırada 22 milyon dolar kazanan ONEXIM yatırım Fonu sahibi Mikhail Prokhorov’un olduğu belirtildi.

Şubat ayı başında Bloomberg, Rusya’nın en zengin iş adamlarının toplam servetinin bu yılın başından beri yaklaşık 16,1 milyar dolar arttığını bildirmişti.

2023 yılıyla birlikte güncellenen Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Rusya’nın en zengin girişimcilerinin toplam serveti yılbaşından bu yana 16,1 milyar dolar yükselirken, yılın başından bu yana ülkenin dev petrol şirketlerinden Lukoil’in başkanı ve sahibi Vagit Alekperov 2,5 milyar dolar kazanarak servetini 17,9 milyar dolara çıkardı.

Çelik üreticisi Severstal’in ana hissedarı Aleksey Mordashov’un serveti yeni yıl itibariyle 1,54 milyar dolar artarak 20,2 milyar dolara yükselirken, aynı zamanda doğalgaz şirketi Novatek’in başkanı Leonid Mikhelson 1,12 milyar dolar kazanarak servetini 12,7 milyar dolara çıkardı.

Oligarkların çöküş yılı!

 

Bir Rus oligark daha gizemli şekilde öldü

 

Rus oligarkın 143 milyon euroluk yatına el konuldu

 

İngiltere, 4 Rus oligarkın mal varlığını dondurdu

 

Rus oligarkların 14,6 milyar euroluk varlığı donduruldu

 

Rus oligarkların mülklerine el konacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)