BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS çalışanlarının üçte biri salgından sonra da evde kalacak----

UBS çalışanlarının üçte biri salgından sonra da evde kalacak

UBS çalışanlarının üçte biri salgından sonra da evde kalacak
22 Temmuz 2020 - 13:10 www.finansgundem.com

Korona virüs kriziyle birlikte çalışma biçimini değiştirmek zorunda kalan İsviçre Bankası UBS çalışanlarının 3’te birini evde çalıştırmaya devam edecek. Banka gayrimenkullerini azaltmayı planlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS’in CEO’su Sergio Ermotti, çalışanlarının üçte birinin korona virüs krizinin ardından evden çalışmaya devam edeceği için bankanın ofis alanının küçültebileceğini söyledi.

Ermotti, UBS'in ikinci çeyrek sonuçlarına eşlik eden konuşmasında, 90 binden fazla personelin kovid-19 nedeniyle bulundukları ülkelerde aylarca uzaktan çalışmasıyla birlikte bankanın "ileriye dönük çalışma şeklini yeniden değerlendireceğini" söyledi.

Ermotti, çalışanlarının %70 ila %80'inin halen evden çalıştığını, ancak kovid-19 krizinin sona ermesi durumunda personelin "%20’si ila üçte birinin" uzaktan çalışmaya devam edeceğini bildirdi. UBS CEO’su "Bunun sonuçları çok büyük olacak" diye de ekledi.

Ermotti, bu durumun bankanın "gayrimenkulünü yönetme esnekliğine" olanak sağlayacağını ve korona virüs krizi sonrasında iş sürekliliği yönetimi için tasarlanmış ofislerin, insanların evlerinde çalışabilmesi nedeniyle "kovid tarafından önemli ölçüde değiştiğini" söyledi.

Bununla birlikte UBS’in başındaki isim, bankanın halihazırdaki şekliyle "birkaç çeyrek daha" çalışabileceğini, ancak UBS'in işgücünün büyük bir kısmının uzun vadede evden çalışmaya devam etme olasılığının düşük olduğunu da sözlerine ekledi. Danışmanlık hizmetleri ile ilgili herhangi bir işlevin "sosyal etkileşime ve müşterilerle etkileşime" ihtiyacı olduğunu söyleyen Ermotti, insanları ofise geri çağırmanın banka kültürü için önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

UBS’in ikinci çeyrek bilançosunda karanlık tablo

 

Evden çalışma bankacı anneleri işsiz bırakıyor

 

Apple'dan çevreci karar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)