BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürkiye Katılım Bankaları Birliği için yeni isim----

Türkiye Katılım Bankaları Birliği için yeni isim

Türkiye Katılım Bankaları Birliği için yeni isim
27 Mayıs 2014 - 08:46 www.finansgundem.com

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin yeni başkanı için kulislerde Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ismi konuşuluyor

Türkiye Katılım Bankaları Bİrliği’nin (TKBB) bugün gerçekleşecek olan seçimli genel kurulunda başkanlık sırası Bank Asya’da olduğu halde bundan vazgeçtiği öğrenildi. Dört üyeli TKBB’de her bankanın genel müdürü sırayla başkan oluyor. Bu teamüle göre başkanlık sırası Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz’ın başkan olarak seçilmesi beklenirken, bankanın başkanlık sırasını bu seferlik pas geçmeye karar verdiği belirtildi. Kulislerde sıranın yeniden başa dönülerek Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk’e geçeceği konuşuluyor.

Hürriyet'ten Hülya Güler'in haberine göre, 4 katılım bankasının üye olduğu TKBB’de başkan üyelerin kendi aralarında anlaşması sonucunda sırayla belirleniyor. Başkanlık görevini ilk olarak 2008-2010 yılları arasında Türkiye Finans’ın o dönemki Genel Müdürü Yunus Nacar üstlenmişti. 2010-2012 arasında Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi yürütürken, 2012-2014 döneminde de birlik Başkanlığı’nı Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan üstlenmişti. Dolayısıyla sıra bugüne kadar bu görevi hiç üstlenmeyen Bank Asya’da idi.

ZATEN ÇOK YOĞUNUZ

Banka Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz’ın da yakın çevresine başkanlık konusunda çok ısrarcı olmadıklarını belirterek, “zaten iş yoğunluğumuz çok fazla, kendi işlerimize odaklanmak istiyoruz” dediği öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)