BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürkbank geri dönüyor----

Türkbank geri dönüyor

Türkbank geri dönüyor
28 Mayıs 2013 - 21:40 www.finansgundem.com

Türk Ticaret Bankası'nın genel kurulundan ‘tasfiye sürecinin’ durdurulması kararı çıktı

Bir dönemin sembol bankası Türk Ticaret Bankası’nda bugün sevinç ve gözyaşlarıyla dolu bir genel kurul gerçekleştirildi. Saat 14.00’te gerçekleşen Genel Kurul’dan ‘tasfiye sürecinin’ durdurulması kararı çıktı. Oybirliğiyle alınan karar banka çalışanlarını sevince boğarken, bankanın yeniden geri dönüşünün de yolu açıldı.
Vatan Gazetesi’nden Ufuk Şanlı’nın haberine göre, TMSF kaynakları bundan sonraki yol haritası hakkında şu bilgiyi verdi: “ Tasfiye sürecinin durdurulması birinci aşamaydı. Böylece bankanın tüzel kişiliğinin devamı sağlandı. Yeni aşamada Türk Ticaret Bankası’nın yeniden bankacılık yapabilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) lisans alınması gerekiyor.  Bu konuda gerekli çalışmalar tamamlandı. BDDK’ya başvuru yapılacak onay gelmesi halinde Türkbank yeniden ‘ikinci adres’ olacak…”
Tasfiye halindeki Türk Ticaret Bankası’nın kasasında 485 milyon lira nakit para bulunuyor. Bankanın toplam aktif büyüklüğü ise 504 milyon lira seviyesinde.
500 milyon lira nereden geliyor?
TMSF tasfiyeye girmeden önce bankaya 353 milyon liralık sermaye benzeri kredi aktarmıştı. Tasfiye döneminde ise bankanın Türkiye’nin her yerinde çok değerli olan gayrimenkulleri satılarak borçlar ödendi. Borçlar ödenip paraya ihtiyaç kalmayınca TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül de daha önce aktarılan 353 milyon lirayı geri aldı. Ancak çalışanlar Bankalar Yasası’nın 140’ıncı maddesine dayanarak “Tasfiye bitmeden alamazsınız” diyerek açtıkları davayı kazanınca para bankaya geri geldi. Bunun yanı sıra Türkbank’ın bankalarda mevduatta tutulan 120 milyon liralık bir mevduatı var. Buna gayrimenkuller de eklendiği zaman bankanın toplam nakit varlıklarının 504 milyon liraya ulaştığı tahmin ediliyor.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Barkın Paker29 Mayıs 2013 14:53

    Daha önce de söylemiştim: hatırlayanlar için o dönemin karanlık bankalarından olarak pek güven vermeyecektir. Ancak bir şekilde adlarını temizlemeleri mümkün olabilir. Bu da samimi bir kurumsal iletişim politikası ile sağlanabilir. Çalışacakları ilk dönemde çalışanlarını zorlu bir dönem bekliyor ama üstesinden gelebileceklerine eminim.

  • ali28 Mayıs 2013 21:54

    harlı işler kolaygelsin.

  • hs28 Mayıs 2013 21:48

    aaa oldu mu şimdi ! açılım sürecine darbe olur türk isimli banka faaliyete geçirmek !