BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTenhada kıstıran bankacılar panikte----

Tenhada kıstıran bankacılar panikte

Tenhada kıstıran bankacılar panikte
24 Mart 2013 - 11:32 www.finansgundem.com

Hazine, usulsüz sigorta yapan ve 'Müşteriyi tenhada kıstırdım' maili atan bankacıları uyardı.

Çalıştığı banka usulsüz sigorta yapmasını istediği için istifa eden ve hukuk savaşı başlatan üst düzey bankacının işyerine açtığı dava, sektörde panik yarattı. Sabah'ın haberine göre yöneticilerin emirleriyle müşterilerine usulsüz sigorta yapan, ek hesaplar açarak ayda 2-3 bin lira prim alan bankacılar da yasalar karşısında bu işten sorumlu. Konuyu mahkeme, Hazine ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) taşıyan söz konusu bankacı, incelemenin Türkiye geneline yayılmasını sağladı. Bankacı, bu durumun sektör çalışanları arasında korku yarattığını söyledi.
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Tüketicilerden gelen şikâyetlerin artması üzerine Hazine Müsteşarlığı, 2010'da bankalara Kredi Kuruluşları Aracılığılıyla Yapılan Sigorta İşlemlerine İlişkin Sektör Duyurusu başlıklı uyarı yazısı göndermişti. Bugüne kadar işletilmeyen bu duyuruda şöyle deniyordu: "Müsteşarlığımıza intikal eden vatandaş şikâyetlerinden, bazı kredi kuruluşlarımızın kredi kartı, mevduat, kredili mevduat hesabı gibi vasıtaları kullanarak sigorta primi tahsil ettiği, ancak müşterilerin onaylarının alınmadığı gözlenmektedir. Mevzuata aykırı davranışlardan sorumlu personel, şube müdürü ve sigorta şirketi yetkilileri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır."
NİSAN AYI NDA DAVA VAR
Bankaların bu uygulamalarının incelenmeye başlanması ve nisan ayında da bu konuda ilk duruşmanın yapılacak olması, usulsüz işlemleri azalttı. Banka personelinin 'Müşteriye tenhada kıstırın' tarzı mail emirlerini uygulamaktan kaçındıkları belirtiliyor.
SÜREÇ GECİKİRSE BEN BAŞVURURUM
Çalıştığı bankanın bu tarz emirlerini yerine getirmediği için işten atılan bankacı, soruşturmanın daha da uzaması durumunda cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Bankacı "Hazine'nin müfettiş sayısı az. 500'ün üzerinde şubeye tek tek gidilmesi gerekiyor. Bu nedenle süreç yavaş işliyor. Biraz daha uzarsa, suç duyurusunu kendim yapmaya karar verdim" dedi. Bankacı, yaşadıklarıyla ilgili SABAH'a bir mektup göndermişti. Mektup gazetede 'Bir bankacının hazin anıları' başlığıyla yayımlanmıştı.
MERKEZ KURBAN LİSTESİ GÖNDERİYOR
Bankaların habersiz sigorta yapmalarının da bir sistematiği var. Bu işlemlerin kime yapılacağı banka merkezlerinden gelen listelerle belirleniyor. E-mailerde 'bireysel minimum 3 ürünü olup krdeli mevduat hesabı olmayanlar' ismiyle 200-500 kişilik müşteri listesi bireysel bankacılık personeline gönderiliyor. Bu bilgilere göre kredili mevduat hesabı açılan müşterilerin ruhu bile duymadan komisyon kesiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb24 Mart 2013 17:45

    Bütün dünyada büyük bir bela olan bankacılık sistemi ciddi bir şekilde elden geçirilmeli ve bunlar başlarına buyruk biz istediğimizi yaparız millete her yoldan kazık atarız tarzı yaklaşımlarda bulunamamalıdır. Milletten kullanmadıkları kartlardan vay sen bunu 3 ay kullanmadın diye masraf almalar, yüksek aidat almalar, yüksek kart faizleri ve yüksek temerrüt faizleri, müşteri ödemesinde temerrüte düşsün temerrütte iken de bir müddet yüksek faiz işletip sonra şişen borcu takibe göndermeler.... yığınla can yakan uygulama var kesinlikle devletler bankaları ciddi bir şekilde hizaya çekmek zorundadır. Biz paraya sahibiz istediğimizi yaparız hükümetleri bile etkileriz mantığıyla böyle astığım astık para yönetimi kabul edilemez. Bu konulara bütün dünyada ciddi kısıtlamalar getirilmek zorundadır!!! Hiç kimse sokakta para bulup da yemiyor. Bunların da doyması hiç muhtemel değil. Bizler tefecileri mi zengin edeceğiz.