BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTatile çıkarken çantanızda olması gereken 6 şey----

Tatile çıkarken çantanızda olması gereken 6 şey

Tatile çıkarken çantanızda olması gereken 6 şey
22 Haziran 2022 - 10:47 www.finansgundem.com

Yılın yorgunluğunu atacağınız tatilin başlamadan bitmesini istemiyorsanız, küçük detayları ihmal etmeyin.


FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son günlerde Avrupa’nın birçok havalimanında kaos yaşanıyor. Uçuşlar iptal oluyor, bavullar farklı limanlarda ortaya çıkıyor. Havayolu şirketleri işin içinden çıkamıyor. Havalimanlarında üst üste yığılmış bavul yığınları herkesi korkutuyor.

Eve dönüş yolunda valizinizin kaybolması kötü bir durum, ancak uzun zamandır beklediğiniz bir tatile uçuyorsanız, birkaç gün bile olsa kıyafetleriniz ve eşyalarınızın kaybolması büyük sorun!

Herhangi bir ek harcama için sigorta talebinde bulunabilseniz bile yine de mağazaları dolaşmak zorunda kalacaksınız, yani tatili sokakta geçireceksiniz. Ayrıca ihtiyacınız olan her şeyi gittiğiniz bölgede bulamayabilirsiniz de…

Bu nedenle her ihtimale karşı, bagaj hakkınızın bir parçası olarak temel eşyalarınızı uçağa almanız önemli. İşte el bagajınıza dahil etmeniz gereken önemli detaylar…

1. Önemli belgeler

Seyahat sigortası poliçeleri, aşı kayıtları ve rezervasyon referansları gibi belgeleri telefonunuza veya tabletinize kaydetmek, onları uçağa almanın en kolay yolu. Dijital kopyalarını e-posta gelen kutunuzda da erişilebilir durumda tutmak akıllıca olacaktır.

Ancak, kolayca değiştirilemeyecek biletler veya vizeler gibi basılı kopya olması gereken her şey için (seyahatinizin ilerleyen saatlerine kadar ihtiyacınız olmasa bile), bunları el bagajınızdaki bir klasörde saklayın.

2. İlaçlar

Seyahat ettiğiniz yere bağlı olarak ilaçları reçeteyle bile değiştirmek zor olabilir. Ağrı kesici gibi ilaçlarla ilgili kısıtlamalar ülkeden ülkeye değişebileceğinden, güvendiğiniz ilaçları en az bir haftalık alın ve seyahate çıkmadan önce kontrol ettiğinizden emin olun.

3. Elektronik

Cihazlar telefonunuzun ve tabletinizin veya dizüstü bilgisayarınızın yanı sıra şarj cihazlarınızı, kablolarınızı ve gerekirse bir adaptörü de yanınızda bulundurun. Birden çok USB bağlantı noktasına sahip evrensel bir adaptör, harika bir yer tasarrufu sağlar.

4. Duygusal öğeler

Bir öğenin kaybolması gözyaşıyla sonuçlanacaksa, onu kontrol ettiğiniz çantaya koyma riskini almayın. Örneğin sevilen birinin hediye ettiği mücevherler veya bir çocuğun onsuz uyuyamayacakları en sevdiği battaniye/sevimli oyuncağı yakınınızda durmalı.

5. Yedek giysiler

Birkaç parça giysiyi dahil etmek, uçuşunuzdan sonra çantanız gecikirse, yedek parça alışverişi yapmaktan sizi kurtaracaktır.

Listenin başında iç çamaşırı ve mayo (plaj tatiline gidiyorsanız), ayrıca şapka, güneş gözlüğü ve şort ve üstler gibi çok yönlü öğeler olmalı.

Uçakta en kullanışlı ayakkabılarınızı giyin, yani çok fazla yürüyüş yapacaksanız spor ayakkabı veya rahat bir seyahat programıysa sandaletler.

6. Tuvalet

Mini banyo malzemeleri olan lüks bir otelde kalmıyorsanız, küçük bir temel ihtiyaç seti ve bazı tatil yerlerinde çok pahalı olabilen güneş kremini unutmayın.

Ayrıca makyajınızı ve küçük bir şişe yıkama suyunu yanınıza almak isteyebilirsiniz, böylece çamaşırlarınızı yıkayabilir ve yeniden giyebilirsiniz.

İki kişilik en ucuz tatil 15 bin lira

Rusların Avrupa’da tatile çıkması neredeyse imkansız

Tatil planları iptal mi oluyor?

Süper zenginler için seyahat ipuçları

İngilizler için Türkiye’de tatil sudan ucuz

Avrupalı emekli Türkiye'ye ucuz tatile geliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)