BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusların Avrupa’da tatile çıkması neredeyse imkansız----

Rusların Avrupa’da tatile çıkması neredeyse imkansız

Rusların Avrupa’da tatile çıkması neredeyse imkansız
17 Haziran 2022 - 09:32 www.finansgundem.com

Vize almaları zorlaştırıldı, hava sahaları kapalı, bankalar ve kredi kartları çalışmıyor…


Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle gelen yaptırımlar, Rusların Avrupa’daki tatil hayallerini neredeyse imkansız hale getirdi.

Yaptırımlarla hava sahasının kapatılması sonucu direkt uçuşların olmaması, aktarmalı uçuşların maliyetinin yüksek olması ve Rus bankalarının verdiği kredi kartlarının yurt dışında geçmemesi, Rusların Avrupa tatili taleplerini sınırlıyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) ve ANEX Tour açıklamalarında, her şeyden önce lojistik zorlukların kısa süreli seyahatlere olan talebi olumsuz etkilediği, çünkü artık tatilcilerin yolculuk için daha fazla zaman ayırmak zorunda kaldığı aktarıldı.

İstanbul’dan aktarmalı Avrupa veya Orta Doğu seyahatlerinin ortalama 12 ila 20 saat sürdüğünü belirten uzmanlar, taleplerin vize faktöründen de etkilendiğini, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seyahat etmek için Rusların Schengen veya AB ulusal vizelerine ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor.

Öte yandan Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan AB’nin Ruslar için Schengen vizesi vermekte acele etmediğini yazan ATOR, bu durumun özellikle bölgesel turistler için geçerli olduğunu, çünkü belgelerinin değerlendirilmek üzere Moskova’ya gönderilmesinin gerektiğini ekledi.

Önümüzdeki 6 ay içerisinde Rus turistlere ev sahipliği yapacak avantajlı ülkeler arasında birinci sıradaki Türkiye’yi Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır takip etti.

Rusların borç yükü tarihi zirvede

Rus turistlere Mir kartla ödeme kolaylığı

Rusya, Dünya Turizm Örgütü üyeliğinden çekildi

Avrupa hava sahasını kapattı: Türkiye'de Rus turist için rekor beklentisi

Rus turist için iki önemli engel!

Rus büyükelçi: Rus turistler Türkiye'ye yönelecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)