BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSürpriz üst yönetim değişikliği----

Sürpriz üst yönetim değişikliği

Sürpriz üst yönetim değişikliği
15 Temmuz 2013 - 09:28 www.finansgundem.com

Nurol Bank'ta genel müdür ve yardımcısı görevini bıraktı, Üst yönetime Denetim Komitesi Başkanı getirildi

Ağırlıklı müteahhitlik, savunma sanayi ve turizm olmak üzere çeşitli, sektörlerde faaliyet yürüten Nurol Holding, finans sektöründe Nurol Yatırım Bank ile temsil ediliyor. Çarmıklı Ailesi’nin kontrolündeki grup, finans sektöründe hızlı büyümden çok muhafazakâr çizgi izledi. Yıllardır sakin bir yapı içerisinde hizmet yürüten Nurol Yatırım Bankası’nın adı bir dönem, Fransız devi Societe Generale ile anılsa da bir yıl kadar önce iki taraf görüşmelerinden bir satış hamlesi çıkmadı.
Edindiğimiz bilgiye göre Nurol Yatırım Bankası’nda çok önemli kararların arifesinde olunduğunu işsaret eden ciddi bir üst yönetim değişikliği oldu. Bankanın uzun süredir çeşitli pozisyonlarında görev yapan,  beş yıl kadar önce genel müdürlük görevini Ocak 2009’dan beri yürüten Pınar Cengiz, kısa bir süre önce görevinden ayrıldı. Kendisi ile birlikte genel müdür yardımcısı Sena Bener’in de görevini bıraktığı belirtiliyor. Genel Müdürlük koltuğuna ise vekâleten yatırım bankacılığından sorumlu genel müdür yardımcısı Murat Çimen’in getirildiği bilgisine ulaştık.
Üst yönetimde bir önemli değişiklik de aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Denetim Komitesi Başkanlığı ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Talat Saral’dan geldi. Uzun süredir önemli  hizmetleri bulunan bulunan Saral’ın yerine Ahmet Şirin’in  getirildiği  bilgisine ulaştık. Söz konusu yönetim değişikliklerinin yatırım bankacılığı konusunda daha atak bir çizgiye ulaşma gayretlerinin bir sonucu olduğuna dair yorumlar yapılıyor. Bir başka değerlendirmeye göre ise hisse satışına yönelik hazırlığın bir parçası  (Ekonomist)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)