BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiStarlink'ten BTK'ya resmi başvuru----

Starlink'ten BTK'ya resmi başvuru

Starlink'ten BTK'ya resmi başvuru
21 Eylül 2023 - 09:48 www.finansgundem.com

Elon Musk'un sahip olduğu alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, Türkiye'de faaliyette bulunmak için talepte bulundu. 25 Eylül Pazartesi günü haberleşme sektörünün görüşlerinin alınacağı bir toplantı düzenlenecek

Geniş bant internet hizmeti sağlamak amacıyla yörüngede bulunan bir dizi uyduyu içeren ve SpaceX tarafından geliştirilen Starlink uydularının Türkiye'de devereye sokulması teklifi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve SpaceX yetkilileri toplandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan toplantı sonucunda, 25 Eylül Pazartesi günü haberleşme sektörünün görüşünü almak için değerlendirme toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

Bakan Yardımcısı Sayan, "X" platformundan yaptığı açıklamada, "Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. " dedi.

Sayan, "Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız." bilgisini verdi.

Elon Musk, Kırım'daki Starlink uydularını kapatıyor

 

Musk, İran'daki aktif Starlink sayısını açıkladı

 

ABD ile Rusya arasında Starlink savaşı sinyali

 

Elon Musk'tan ücretli Starlink hizmeti için geri adım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)