BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElon Musk'tan ücretli Starlink hizmeti için geri adım----

Elon Musk'tan ücretli Starlink hizmeti için geri adım

Elon Musk'tan ücretli Starlink hizmeti için geri adım
16 Ekim 2022 - 17:08 www.finansgundem.com

Elon Musk maliyetler sebebiyle Ukrayna’da iletişimin kesilmemesi sunduğu ücretsiz starlink hizmetini durdurmuştu. Musk bugün ise yaptığı paylaşımda “Ukrayna hükümetini ücretsiz finanse etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ünlü girişimci Elon Musk, Ukrayna ordusunun ve halkının iletişimini sürdürebilmesi için sunduğu Starlink desteği konusunda yeni bir açıklama yaptı. Musk, “Ukrayna hükümetini ücretsiz finanse etmeye devam edeceğiz” dedi.

Musk, Sputnik'in haberine göre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’ya verilen Starlink hizmetinin ücretsiz olarak süreceğini ifade ederek, “Starlink hala para kaybediyor ve diğer şirketler vergi mükelleflerinden milyarlarca dolar alıyor olsa da biz Ukrayna hükümetini ücretsiz olarak finanse etmeye devam edeceğiz” dedi.

Operasyonun başlamasının ardından Musk, Ukrayna ordusu ve ülke genelinde iletişim kaynağının kesintiye uğramaması için Starlink hizmetinin ücretsiz olarak Ukrayna’ya sunmuştu.

Birkaç gün önce ise söz konusu hizmetin maliyetleri olduğunu ve ‘belirsiz bir süre’ için bu hizmeti sunamayacaklarını hatırlatan Musk, bu maliyetlerin Pentagon tarafından karşılanmasını istemişti. ABD de söz konusu hizmeti finanse etmek için Musk ile görüşmeler yaptığını duyurmuştu.

Elon Musk'ın servetinden 140 milyar dolar uçtu

 

Starlink uyduları, Ukrayna'dan sonra İran'da da devrede

 

Starlink, Rusya - Ukrayna savaşını nasıl etkiledi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)