BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSPK, Türkler'in de bilgilerini istedi----

SPK, Türkler'in de bilgilerini istedi

SPK, Türkler'in de bilgilerini istedi
28 Haziran 2013 - 08:21 www.finansgundem.com

Borsada Gezi operasyonu, yabancılarla sınırlı kalmadı

Aracı kurumların personeli ile işlem yaptıkları yabancıların bilgisini isteyen SPK’nın aynı zamanda sık işlem yapan Türk müşterilerin detaylı bilgisini de istediği ifade edildi.
İçinde Gezi Parkı olaylarını da barındıran 19 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında borsada yapılan işlemleri incelemeye alan Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), yabancı yatırımcılarla işlem yapan iki büyük aracı kuruma 5-6 müfettiş ile gittiği ve diğerlerinden farklı olarak bu kurumlardan sık işlem yapan Türk müşterilerin bilgilerini de istediği öğrenildi.
DÜN DE EN BÜYÜK YOKLANDI
Dün ise yabancı yatırımcılarla işlem yapan iki büyük aracı kurumdan sonra piyasanın en büyük aracı kurumuna giden SPK müfettişlerinin araştırma bölümlerinin yazdıkları raporları kontrol ettiği ve yabancı işlemleri bölümlerinde istenilen belgeleri alarak kurumdan ayrıldığı dile getirildi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bbb28 Haziran 2013 22:04

    SPK %2 lik şüpheli işlem var dedi ama piyasaların etkilenmesine göre bu rakam hiç de öyle değil gibi. Acaba kimler kollanıyor diye düşünüyor insan. Bence SPK başkanını bu konuda daha dürüst olmaya dvet ediyoruz zira BIST'te zarar eden çok insan var...