BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketleri iklim felaketine karşı korumuyor----

Sigorta şirketleri iklim felaketine karşı korumuyor

Sigorta şirketleri iklim felaketine karşı korumuyor
04 Eylül 2023 - 17:58 www.finansgundem.com

Küresel iklim değişikliğinin yol açtığı felaketler ABD’de sigorta şirketlerinin kapsamından çıkıyor. Şirketler yüksek maliyetler nedeniyle kasırga ve orman yangını gibi felaketlere karşı müşterilerini korumayacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SEVİSİ

İklim değişikliği etkisiyle ortaya çıkan olağanüstü doğa olayları, sigorta şirketlerini de politika değişikliğine itti. Şirketler büyük doğal felaketler karşısında savunmasız olan bölgelerde sigorta kapsamlarını daraltıyor.

The Washington Post’un haberine göre ABD’nin en büyük beş konut sigortacısı (Allstate, American Family, Nationwide, Erie Insurance Group ve Berkshire Hathaway) düzenleyici kurumlara yaptığı açıklamada iklim değişikliğinin neden olduğu aşırı hava koşulları nedeniyle bazı bölgeleri sigorta kapsamı dışında bıraktığını söyledi. Açıklamada bazı hava olaylarına karşı sigorta korumasının hariç tutulduğu ve aylık primlerin ve kesintilerin artırıldığı belirtildi.

Büyük sigortacılar ABD kıyı şeridi boyunca kasırgaların ve fırtınaların neden olduğu hasarı karşılamayacaklar. ABD Ulusal Sigorta Komiserleri Birliği tarafından yürütülen bir ankete göre şirketler orman yangınları bölgesindeki mülkleri de sigorta kapsamına almayacaklar.

Sigorta şirketleri doğal afetlere karşı daha savunması hale geldiği gerekçesiyle bazı bölgelerdeki poliçelerini de iptal etmeye istekli. Çoğu şirketin konut sigorta kapsamı yıllık olarak düzenleniyor. Bu nedenle sigorta şirketleri bir yıldan uzun süre boyunca poliçeleri devam ettirme sorumluluğunda değil.

Söz konusu tablo bir zamanlar doğal afetlere karşı güvenli olduğu düşünülen yerlerdeki bireylerin ve ailelerin, küresel ısıma riskleri arttıkça doğal afetlere maruz kalma riskleri artarken sigorta korumasını da kaybedebileceğini gösteriyor.

Washington Post haberinde ABD Sigorta Bilgi Enstitüsü’nden misafir akademisyen olan ve Çevre Koruma Fonu Başkan Yardımcısı Carolyn Kousky, “Aynı riskler yüzünden sigorta daha elzem hale gelirken aynı zamanda sigortanın elde edilmesi daha da zorlaşıyor” dedi.

Şirketler düzenleyici kurumun anketine verdikleri cevapta henüz gerçekleştirmedikleri politika değişikliklerine dair ipuçları verdi. 2022 yılında 15 ABD eyaletinde gerçekleştirilen anket ABD sigorta pazarının %80’İni kapsıyor ve bazı cevaplar geçen ay gibi yakın bir zamanda alındı.

Allstate iklim risklerini azaltma stratejilerinin yeni otomobil ve gayrimenkul poliçelerini sınırlamayı içereceğini belirtiyor. Sigorta şirketi ‘kasırgalara en çok maruz kalan’ bölgelerde ve tropikal siklon, fırtına ve dolu gibi olağanüstü hava olaylarında istisnalar uygulayacaklarını açıkladı.

Nationwide halihazırda bazı alanlarda poliçelerini geri çekmeye başladı. Şirket 2020 yılında “Kaliforniya’daki en yüksek tehlikeli en vahşi arazi kentsel arayüz alanlarından bazılarında” sigorta hizmetlerini azalttıklarını açıkladı. Şirket yeni değişiklikler için de hazırlanıyor. Nationwide düzenleyici kuruma yaptığı açıklamada, “Daha hedef odaklı kasırga riski azaltma eylemleri sonuçlanıyor ve 2023 yıl sonuna kadar başlatılacak” ifadelerine yer verdi.

Berkshire Hathaway’in sigorta kolu artan iklim felaketleri için “poliçe hüküm ve koşullarının bu tür risklerdeki değişiklikleri yansıtacak şekilde güncellenmesi veya revize edilmesi mümkündür” dedi.

ABD’li mülk sahiplerinin son haftalarda karşı karşıya kaldığı felaketler sigorta şirketlerinin ne derecede benzeri görülmemiş yeni zorluklarla karşı karşıya kaldığını gösterdi.

Idalia Kasırgası Georgia ve Carolina eyaletlerine şiddetli bir sel felaketi getirdi ve Florida’nın daha önce kasırgalardan etkilenmemiş olan büyük bir kısmı kasırgadan doğrudan etkilendi. Hilary Kasırgası ise önde gelen bir felaket modelleme firması Karen Clark’a göre ABD’nin Batı Kıyısı’nda 600 milyon dolarlık hasara neden oldu. Nedeni hâlâ araştırılmakta olan Hawaii’nin Maui adasındaki yangınların 3,2 milyar dolarlık maddi hasara yol açtığı hesaplanıyor.

ABD'de Hilary Kasırgası alarmı

 

Hawaii'de yangınlar milyarlarca dolara mal olabilir

 

8 milyonu aşkın konutun deprem sigortası bulunmuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)