BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisShow TV Ciner'e geri dönüyor?----

Show TV Ciner'e geri dönüyor?

Show TV Ciner'e geri dönüyor?
13 Haziran 2014 - 11:50 www.finansgundem.com

TMSF-Show TV-Ciner Grubu üçgeninde son bomba. TMSF Show TV'yi Ciner'e geri verecek

ESİN GEDİK – FİNANSGUNDEM.COM
 
TMSF-Show TV-Ciner Grubu üçgeninde son bomba, ‘kanalı geri verme’. Finansgundem.com, medya dünyasında çok konuşulan ‘el koyma’ olayından sonra yaşanan şok gelişmeyi ortaya çıkardı.

Bilindiği gibi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) geçtiğimiz günlerde, Erol Aksoy’un açtığı ‘satışın iptali ve yürütmeyi durdurma’ davasında İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin davacı lehine karar alması üzerine 402 milyon dolara Ciner Grubu’na sattığı Show TV’ye el koymuş, Fon’un internet sitesinden yayınlanan açıklamada, “İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Show TV’nin satışının iptali için açılan davada, “yürütmeyi durdurma” kararı vermiştir.  Mahkeme kararının gereği olarak, Show TV logosuyla yayın yapan Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yönetimi, Kurumumuz tarafından devralınmıştır. Show TV ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir” denilmişti.
 
TMSF’NİN DİKKAT ÇEKEN TAVRI

Kararın ardından TMSF, uyguladıkları satış yöntemi konusunda ‘belirleme yetkisine’ sahip olduklarının  altını çizerek, kararın “İdari Yargılama Usulü Kanunu ve Anayasa’ya aykırı olduğunu” öne sürmüş, Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yapmıştı.
Siyaset, ekonomi ve medya dünyasına bomba gibi düşen mahkeme kararının ardından Fon’un yaptığı bu çıkış ve Ciner Grubu’nun bekleyişi, sektör tarafından ilgi ve dikkatle izlendi. Finansgundem.com ise kulislerde yaptığı araştırmada gelinen son noktayı gözler önüne serdi.
 
ÜYELERDEN ‘EL KOYMA’ KARARINA İTİRAZ

TMSF’ye yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Kurum, Show TV’yi Ciner Grubu’na geri vermekte kararlı ve verecek. Bunun nedeni ise TMSF’nin kasasının boş olması. Kanalın satışı karşılığında alınan 402 milyon doları Show TV’nin piyasa ve devlete olan borçları için kullanan TMSF, Ciner Grubu’nun parasını geri istemesiyle zorda kaldı. Kanala el koyma kararının bile TMSF üyeleri arasında kriz çıkardığı, bazı üyelerin “Niye geri alıyoruz? 402 milyon dolarla borçları ödedik” diye itiraz ettikleri öne sürüldü. Bu arada kulislerde yoğun olarak TMSF’den Ciner Grubu’na, “Show’u size iade etmek istiyoruz. Geri almaya hazır olun” mesajının gönderildiği konuşuluyor.

İŞTE MAHKEME KARARI

Finans Gündem'in bu manşetinden sonra mahkemeden de konuyla ilgili karar açıklandı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin  Show TV’nin hisselerinin Ciner Grubu'na satışına yönelik TMSF muvafakatnamesinin yürürlüğünü durdurma kararına karşı TMSF ‘nin Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz kabul edildi. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Bölge İdare Mahkemesi'nin 10.06.2014 tarihli kararının gerekçesinde Show Tv'nin Ciner Grubu'na satışının kanun ve kamu yararı yönünden yöntem, yetki ve usule uygun olduğu ve herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı belirtildi.

Bilindiği üzere TMSF, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını gerekçe göstererek SHOW TV’nin yönetimini devralmıştı.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)