BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis‘Sessiz lüks’ akımı zenginlerin tatil tercihi oldu----

‘Sessiz lüks’ akımı zenginlerin tatil tercihi oldu

‘Sessiz lüks’ akımı zenginlerin tatil tercihi oldu
22 Mart 2024 - 17:07 www.finansgundem.com

Bir moda akımı olarak başlayan ‘sessiz lüks’, ultra zenginlerin tatil tercihlerini de değiştirdi. Zenginler artık tatil için Monako gibi gösterişli şehirler yerine daha pahalı ve daha sakin destinasyonları hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Antartika’nın bakir doğasında 2.2 milyon dolara helikopterle kayak keyfi. Norveç'in Svalbard bölgesinde 300 bin dolara bir kutup ayısı safarisi. Himalayalar’da ünlü kaşiflerle 100 bin dolara kar leoparı takibi…

‘Sessiz lüks’ trendi önce başlangıçta sadece moda dünyasında etkisini gösteriyordu. Ancak zamanla hayatın her alanına yerleşen akım zenginlerin tatil anlayışlarını da değiştirdi. CNBC’nin haberine göre dünyanın en zengin yüzde birlik kesimindeki bireyler Capri gibi turizm firmalarının gösterişli turizm destinasyonlarından vazgeçerek daha gizli saklı tatil seçeneklerini tercih ediyor.

Daha az ilgi, daha fazla huzur

Ultra lüks seyahat şirketi Sienna Charles'ın Kurucusu Jaclyn Sienna India, kendisini uzun zamandır sessiz lüks akımının takipçisi olarak gördüğünü belirtiyor. Diğer turizm firmaları Paris bulvarları veya Monako kıyıları gibi destinasyonlarını tercih ederken India ise yılda bir kez Vietnam’ın Ho Chi Ming şehrine kaçtığını söylüyor.

Müşterilerinin ailelerine, rahatlarına ve zihinsel sağlıklarına her zamankinden daha fazla odaklandığını belirten India dünyanın artık çok daha stresli bir yer hale geldiğini de sözlerine ekliyor. Dolayısıyla artık zenginler seyahat ederken daha az ilgi odağı olup doğa ile daha fazla iletişim içerisinde olmak istiyor.

Sessiz lüks turizminin bir diğer önemli yönü de güvenlikle ilgili. India son zamanlarda Super Bowl gibi yüksek profilli etkinliklerin hırsızlık olaylarındaki artış nedeniyle daha az cazip geldiğini belirtiyor.

Ultra lüks seyahat şirketinin başındaki isim müşterilerinin tatil için genellikle daha uzak yerleri aradığını söyledi.

India, “Brezilya’nın adalarındaki bir villaya milyarder bir ailenin rezervasyonunu yaptık. Brezilya ilk başta akla gelecek bir yer değil. Ancak bana kalırsa bu yer hala otantikliği ve ruhunu taşıyor. Harika yemekleri ve inanılmaz bir spa ve sağlıklı yaşam kültürü var” açıklamasında bulundu.

Sakinlik arayan müşteriler için Afrika da seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. India 2015 yılında eski ABD Başkanı George W. Bush’un da Etiyopya’da özenle organize edilmiş bir tatili tercih ettiğini söyledi.

Seçkinlik ve mahremiyet

Erica Jackowitz ve Roman Chiporukha tarafından yönetilen Roman & Erica, lüks yaşam tarzı şirketi olarak öne çıkan firmalar arasında. New York'un yerlisi olan Jackowitz, sessiz lüks akımını kaşmirin abartısız zarafetiyle karşılaştırdı ve bu hisse Chanel armasını göğsünüze takma trendiyle karşılaştırdı.

Aynı zamanda karı-koca olan çiftin lüks yaşam firması 30 ailenin hayat tarzı ihtiyaçlarını yönetiyor. Jackowitz bu ailelerin arasında siyasiler ve teknoloji CEO’larından hedge fonu yöneticilerine kadar birçok önemli kesimin olduğunu da belirtiyor. Jackowitz zenginler için sessiz lüks seyahat tercihinin seçkinlik ve mahremiyetle ilgili olduğunu söyledi.

Bir sonraki sınır ne olacak?

Ultra zenginlere hizmet vermenin en zorlu yanı bu zengin insanlar için uygun imkan sağlayabilmenin fazlasıyla zor olması. 2023 Henley & Partners raporuna göre, dünya çapında en az 100 milyon dolarlık yatırım yapılabilir varlığa sahip 28.420 yüz-milyoner var. Bu rakam, 2022 tahminlerinden yaklaşık %12 daha fazla ve 2003'te var olan miktarın iki katı.

Jackowitz, müşterilerinin özel yat kiralamayı tercih ettikleri için asla geleneksel yolculukları tercih etmediklerini söyledi. Son zamanlarda gelişen charter pazarının son dakika rezervasyon almasını da engellediğini belirtiyor.

Jackowitz, “Arkadaşlarıyla ve ailesiyle seyahat eden 10 kişiyle rekabet ediyorsunuz. Bu tür deneyimleri karşılayabilecek çok fazla insan var” diyor. Turizm uzmanı bu paralı zenginler yalnızlığı için yeni yerler aramak zorunda olduklarını belirtiyor. Jackowitz’e göre bir sonraki sınırsa uzay turizmi olacak.

Roman & Erica 50 milyon dolarlık ilk özel astronot görevinde bir müşterileri için yer ayırttığını söyledi. Uzay yolculuğu o kadar rağbet görüyorki Chiporukha talebi karşılamak için kendi uzay turizmi kuruluşu SpaceVIP’yi kurmuş.

Space Perspective gelecek yakın uzayda 6 saatlik yolculuklar yapmayı planlıyor. Florida merkezli şirkete göre şimdiye kadar sekiz kişilik kapsüller için rezervasyonların %50’si tamamlandı. Uzaya gidecek her bir turistin ödeyeceği tutarsa 1 milyon dolar.

Zenginlerin lüks harcamalarında patlama

 

Zenginlerin yeni moda trendi: Sessiz lüks

 

Milyarder varislerin büyük sorunu: Para nasıl harcanır?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Mart 2024 08:20

    3600 EK GÖSTERGE VERİLİNCE ZENGİNLER GİBİ ULTRA LÜKS TURLARA KATILIRIM ARTIK-TÖVBELER OLSUN KI BİR DAHA DÜNYAYA GELİRSEM MEMURLARINA DERECESİNİ EK GÖSTERGESİNİ ZAMANINDA VERMEYEN BAKANLIKLARDA GÖREV YAPMAM (8 YIL DA DERECEM ZAMANINDA VERİLMEMIŞTİ)