BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSEC’ten Alman varlık yöneticisine 25 milyon dolarlık ESG cezası----

SEC’ten Alman varlık yöneticisine 25 milyon dolarlık ESG cezası

SEC’ten Alman varlık yöneticisine 25 milyon dolarlık ESG cezası
26 Eylül 2023 - 15:50 www.finansgundem.com

‘Greenwashing’ iddialarının hedefindeki DWS, gerçeğe uygun olmayan ESG açıklamaları nedeniyle 19 milyon dolar para cezası aldı. SEC ayrıca kara para aklama prosedürlerindeki eksiklikten dolayı DWS’e 6 milyon dolar daha ceza verdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Alman varlık yöneticisi DWS’e ESG yatırımlarına ilişkin gerçeğe uygun olmayan bilgilendirmeleri nedeniyle 19 milyon dolar para cezası verdi. ABD’nin SPK’sı niteliğindeki kurum söz konusu cezayı 2 yıllık araştırmanın sonuçlarına dayandırdı.

Frankfurt merkezli varlık yönetimi firmasının çoğunluk hissesi Deutsche Bank’a ait. DWS ayrıca kara para aklamayla mücadele prosedürlerindeki eksiklikleri nedeniyle de 6 milyon dolar ceza aldı. Varlık yöneticisinin iki konudan dolayı altığı toplam ceza 25 milyon dolar.

SEC açıklamasında DWS’in Amerika biriminin “aktif olarak yönetilen bazı yatırım fonları ve ayrı olarak yönetilen hesaplar da dahil olmak üzere ESG entegre ürünlerinde, ESG faktörlerini araştırma ve yatırım tavsiyelerine dahil etme kontrolleri hakkında maddi olarak önemli ölçüde yanıltıcı açıklamalarda bulundu” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ESG’nin spesifik politikaları yatırım değerlendirmelerine dahil etmek anlamına geldiğinin altı çizilerek DWS’in bu alanda kendini lidermiş gibi pazarladığına işaret edildi.

Düzenleyici kuruluş Ağustos 2018’den 2021’in sonlarına kadar yatırımcıların inandırdığının aksine DWS’in küresel ESG entegrasyon politikasının belirli hükümlerini yeterince uygulayamadığı belirtildi.

SEC İcra Birimi Müdür Yardımcısı ve İklim ve ESG Görev Gücü Başkanı Sanjay Wadhwa konuyla ilgili açıklamasında, “Gerek ESG faktörlerini yatırım tavsiyelerine nasıl dahil ettiklerinin reklamını yapmak gerekse de yatırımcılar için önemli başka bir beyanda bulunmak olsun, yatırım danışmanları eylemlerinin sözlerine uygun olmasını sağlamak zorundalar” ifadelerine yer verdi.

Wadhwa, “Burada DWS ESG’nin DNA’sında olduğu reklamını yapıyor. Ancak SEC’in hükümleri uyarınca, firmanın yatırım profesyonelleri ESG yatırım süreçlerini reklamlarda belirtildiği gibi takip etmekte konusunda başarısız oldu” açıklamasında bulundu.

SEC, DWS’in SEC’in bulgularını kabul etmediğini veya reddetmediğini açıklamasına ekledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ESG hassasiyetlerine ilişkin karşılığı bulunmayan yapılan yoğun reklam kampanyaları küresel finans dünyasında ‘greenwashing’ olarak tanımlanıyor. DWS de eski çalışanı Desiree Fixler’ın firmanın 2020 yıllık raporunda yer alan ESG açıklamalarını abarttığı iddialarından bu yana ‘greenwashing’ suçlamalarının hedefinde.

DWS, 25 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, “İki yıllık kapsamlı bir incelemeye dayanan SEC’in ESG emri finansal açıklamalarımızla veya fonlarımızın izahnameleriyle ilgili herhangi bir yanlışlık bulamıyor” ifadelerine yer verdi.

Varlık yöneticisi, “Finansal açıklamalarımızın ve fon izahnamelerimizin arkasında olduğumuzu sürekli olarak ifade ettik. Ayrıca SEC tarafından tespit edilen zayıflıkların firmanın ele almak için halihazırda adımlar attığı süreçler ve prosedürlerle ilgili olduğu emirde açıkça ortaya koyulmaktadır. Bu konunun çözüme ulaşmasından dolayı mutluyuz” açıklamasında bulundu.

CEO Stefan Hoops, DWS’in krizi ele alma biçimini savundu.

Financial News’in haberine göre, Hoops SEC açıklaması öncesinde 20 Eylül’de yapılan bir röportajda ‘greenwashing’ iddialarından bu yana işletmesinin istikrara kavuşmak için ‘doğru kararlar’ verdiğini söyledi.

Hoops Haziran 2022’de selefi Asoka Woehrmann’ın aniden istifa etmesiyle ‘çok fazla hazırlık yapmadan’ DWS’in başına getirildi.

Hoops, görevdeki ilk haftalarını açıklarken, “Ne yapılacağı ve ne yapılmayacağı konusunda çok fazla önceden düşünülmüş karar vardı, çünkü çok fazla zaman yoktu. Geriye dönüp baktığımızda kimsenin ayrılmadığını görerek doğru kararları aldığımızı düşünüyorum. En baştaki 200 kişilik tepe çalışanımızdan kimse ilk dokuz ay boyunca istifa etmedi” ifadelerine yer verdi.

859 milyar euroluk varlığı yöneten DWS, ‘greenwashing’ iddialarının ilk ortaya çıkmasından bu yana ESG yaklaşımında birkaç değişiklik yaptı. Bu değişiklikler arasında grubun sürdürülebilirlik konseyini bir yönetim kurulu komitesine dönüştüren revizyonu da yer alıyor. DWS ayrıca CFO’ya bağlı bir sürdürülebilirlik gözetim ofisi ve özel bir sürdürülebilirlik stratejisi ekibi de kurdu.

ESG açıklamaları nedeniyle Almanya’nın düzenleyici kuruluşları tarafından da soruşturma altında olan DWS temmuz ayında yaptığı bir açıklamada para cezasını ödemek için 21 milyon euro ayırdığını açıklamıştı.

SEC, Ripple kararına itiraz etmek için harekete geçti

 

Denizi kirleten geminin işletmecisine 7.7 milyon lira ceza

 

Intel'e 400 milyon dolar ceza!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)