BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSEC, Volcker Kuralı için devrede----

SEC, Volcker Kuralı için devrede

SEC, Volcker Kuralı için devrede
04 Aralık 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

ABD merkezli bankalara yönelik hayata geçirilmek istenen düzenlemeler yeniden gündeme geldi

Amerikan Sermaye Piyasası Kurulu SEC, Volcker Kuralı'na ilişkin oylamanın bu yıl yapılmasını öngörüyor. SEC Başkanı Mary Jo White, "Eğer diğer finans düzenleyiciler 10 Aralık'ta oylama yapacaksa biz de benzer bir tarihte hareket ederiz" dedi.  FED, Vadeli Emti Piyasası Komisyonu, Federal Mevduat Sigorta Şirketi ve Murakıpları Ofisi tarafından onaylanması gereken kural bankaların sigortalı mevduatla spekülatif işlem yapmalarını engelliyor. 
2010'da gündeme gelen Volcker kuralı ile bankaların kendi fonlarını kullanarak işlem yapmaların kısıtlanırken ayrıca bankaların girişim sermayesi ve hedge fon yatırımlarına da sınırlamalar getiriliyor.
Regülasyonlar ile federal hükümetin sigorta garantisini kullanan bankaların risk alımlarının sınırlanması isteniyor. Bankaların kurala uymak için 21 Temmuz'a kadar süresi bulunuyor.

AVRUPA İSE KURALLARI GEVŞEMEYE HAZIRLANIYOR

Global bankacılık regülatörlerinin kaldıraç kuralını gevşetmeleri bekleniyor.
Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre global bankacılık regülatörleri, ABD'den gelen şikayetler sonrasında riskli bilançoları azaltmak üzere, 2018 yılında yürürlüge girecek olan yeni sermaye kuralını gevşetmeyi değerlendiriyorlar.
Basel Bankacılık Denetim Komitesi, Haziran ayında yaptığı açıklama ile bankaların Ocak 2018'den itibarern uygulamaları gereken kaldıraç oranına ilişkin önerisini ortaya koymuştu. Buna göre bankaların toplam varlıklarının yüzde 3'ü seviyesinde sermaye tutmaları gerekiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)