BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank 350 milyar ruble kâr açıkladı----

Sberbank 350 milyar ruble kâr açıkladı

Sberbank 350 milyar ruble kâr açıkladı
18 Nisan 2023 - 08:29 www.finansgundem.com

Geçen yıl yaşanan düşüşün ardından Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, bu yılın ilk çeyreğinde rekor gelir elde etti. Sberbank, bu yılın ilk çeyreğinde 350 milyar kâr açıkladı

2023’ün ilk çeyreğinde Rusya’nın en büyük bankası Sberbank 350,2 milyar ruble kazandı. Bankanın net karı 125,3 milyar ruble olarak kaydedildi.

Haberrus'da yer alan habere göre, Sberbank mart ayında 660 milyar rubleyi aşan bireysel krediler vermeyi başararak banka tarihinin en yüksek rakamına ulaştı.

Banka portföy kalitesini üst seviyede tutarken, kurumsal müşterilere kullandırılan kredi portföyünü de artırarak 125 milyar rubleden fazla kar elde etti ve bu da ilk çeyreği yüzde 24'lük bir karlılıkla tamamlamayı mümkün kıldı.

Sberbank başkanı German Gref, kar artışının itici güçlerinden birinin, yılın başından bu yana ipotekli konut kredilerinde artan büyüme olduğunu kaydetti.

Gref, Sberbank'ın bu yılın başından bu yana bireysel kredi portföyünün de yüzde 4,7 büyüterek 12,6 trilyon rubleye çıkardığını, ayrıca kurumsal kredi portföyünün de yılbaşından bu yana yüzde 4 büyüyerek 19,5 trilyon rubleye ulaştığını, sadece Mart ayında kurumsal müşterilere 1,4 trilyon ruble kredi verildiğini söyledi.

Sberbank'ın net faiz geliri üç ayda %22,4 artarak 517,1 milyar ruble oldu.

Kredi kurumunda hızlanan büyüme, Rusya Merkez Bankası'nın kilit faiz oranı artırmasının ardından Mart 2022'de müşteri fonlarının maliyetindeki artışla açıklandı.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank'ın 106,2 milyon bireysel müşterisi ve 3 milyondan fazla da şirket müşterisi bulunuyor.

Sberbank'ın Rusya için enflasyon tahmini yüzde 8'nın altında

 

Sberbank'tan Kırım hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)